Wat te doen in Friesland op 16, 17 en 18 juni

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 16, 17 en 18 juni? Je leest het onderstaand!

Luister naar het Fries Kamer Orkest in Leeuwarden
Het Fries Kamer Orkest staat al ruim 50 jaar bekend in Friesland om zijn bijzondere programmering en concerten. Sinds vorig jaar wordt het orkest geleid door dirigent Ronald Slager. Zaterdag kan je in de Dorpskerk in Huizum luisteren naar dit authentieke orkest.

Lees meer over het optreden van het Fries Kamer Orkest.

Loop mee met de molenloop langs de kust van Friesland
Zaterdag wordt voor de tweede keer de Midseumer Môlnkoier georganiseerd. Een wandeltocht die vanuit de Vrouwbuurstermolen door drie kustgemeenten van Friesland gaat. De route leidt je langs cultureel erfgoed en historische monumenten en op verschillende plekken langs de route vinden muzikale optredens plaats van bijvoorbeeld een shantykoor. De opbrengst van de route gaat naar het onderhoud van De Vrouwbuurstermolen.

Lees meer over De Molenloop

Neem een kijkje bij natuurboerderij Gouden Boaiem in Smallebrugge.
In de week van 17 en 18 juni houden ruim 120 biologische boerderijen door heel Nederland open huis. Zo ook natuurboerderij Gouden Boaiem. Je kan zaterdag een kijkje nemen achter de deuren van deze bioboer. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Zo kunnen zij pony rijden, kalfjes knuffelen en hun eigen BioBoerenBewijs halen.

Lees meer over de bioboer.

100% NL in Heerenveen
Zaterdag treden allerlei bekende Nederlandse artiesten op in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Denk aan Nielson, Diggy Dex, Gerard Joling en onze eigen Elske DeWall. Om echt in Friese sferen te blijven wordt de presentatie ook nog eens gedaan door Syb van der Ploeg.

Lees meer over 100% NL Heerenveen.

Op Stap met Folkert Wesseling langs het Tjeukermeer
Het NOV museum organiseert samen met cabaretier Folkert Wesseling ‘Op Stap. Zondag kan je in een bus, die het Tjeukermeer rondrijdt, genieten van de twee uur durende voorstelling van Folkert. Samen met troubadour Adri de Boer geeft hij een show weg vol cabaret, interactie en muziek.

Lees meer over Op Stap.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je wat in Friesland te doen is in juni? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties