Registratie nieuw initiatief .frl is begonnen

0

De registratie voor het nieuwe initiatief .frl is afgelopen maandag begonnen in het Douwe Egberts Café aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Het DE Café was ‘s middags tijdelijk omgebouwd tot een .frl-registreerhotspot. ‘Zo’n Friese domeinextensie past perfect bij de Friese mentaliteit,’ liet geboren Leeuwarder Jan-Jaap van der Wal weten. “Nuchter, niet te gek, maar wel aanpakken.”

’S Avonds kreeg de actie een vervolg in de Achmeatoren, waar pioniers van het eerste uur en de eerste vijftig aanmeldingen elkaar ontmoetten. Cabaretier Jan-Jaap van der Wal was ook aanwezig.

Het idee achter .frl is om Friezen of mensen die te maken hebben met Friesland voorrang te geven op internet en een eigen podium te geven. Hierdoor moet Friesland op de kaart worden gezet. Initiatiefnemer Henri de Jong en gedeputeerde Sietske Poepjes hebben het start teken van het lanceermoment gegeven. De aanmeldingen voor de Friese domeinextensie kwamen uit alle hoeken van de ondernemerswereld.

De voorrangsperiode loopt van 2 februari tot 2 april, waarna de toewijzing van de domeinnamen plaatsvindt. Vanaf 14 april begint de algemene beschikbaarheid.
Voor meer informatie over dit nieuwe initiatief kan je kijken in de speciale .frl krant of op social media.

Delen:

Reacties