Ryanne van Dorst met Nachtdieren in Fryslân

0

Presentatrice Ryanne van Dorst deelt regelmatig onomwonden haar kijk op de wereld. Een verademing in een tijd vol filters en schijn. Met die onbevangen rauwe eerlijkheid maakt ze al enkele jaren een paar heel mooie tv-programma’s, waaronder Nachtdieren. In het derde seizoen, dat nu wordt uitgezonden, zocht Ryanne ook Fryslân in het holst van de nacht op.

 

Wanneer de avond valt, maken de meeste mensen zich in diepe slaap meester van de nacht. Anderen ontwaken dan juist en vinden in het donker de rust om te leven. Die ‘nachtdieren’, soms kwetsbaar, soms ijzersterk, zoekt Ryanne op. In Fryslân onder andere in Bolsward, Leeuwarden en Zuidoost-Fryslân. “Als ik aan Fryslân dacht, dan dacht ik aan veel weiland en regen”, lacht Ryanne, maar de werkelijkheid bleek heel anders, geeft ze toe.

Het hele interview over hoe ze omgaat met de bijzondere en soms schrijnende verhalen en wat Ryanne van Fryslân vond, lees je deze maand in Friesland Post. Haal ‘m snel in huis! Kijk hier voor een verkoopadres bij jou in de buurt of bestel ‘m online! Liever Friesland Post iedere maand op de deurmat? Word dan lid!

De aflevering van Nachtdieren in Fryslân is dinsdag 3 november te zien bij BNNVARA om 22.00 uur op NPO3.

Beeld: (c) Nachtdieren, BNNVARA

Delen:

Reacties