‘Shakira moet Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden openen’

0

De klanken van wereldhits als ‘Whenever, wherever’, ‘Hips don’t lie’ en ‘Beautiful liar’ in 2018 luid galmend over het Oldehoveplein in Leeuwarden?Als het aan Jelle Hiemstra ligt, wordt dit gewoon werkelijkheid. Het statenlid wil namelijk niemand minder dan wereldster Shakira naar de Friese hoofdstad halen. Zij moet met een spetterend concert ‘Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden‘ openen. En dat allemaal vrij toegankelijk voor het publiek.

image0011

Foto: marketingleeuwarden.nl

Hiemstra, fractieleider van de Friese Koers-partij, wil zelfs verder gaan dat. De Colombiaanse zangeres moet ook de titelsong gaan zingen voor de uitverkiezing van Leeuwarden als culturele hoofdstad van 2018. Een videoclip mag daarbij niet ontbreken natuurlijk. ‘Je kunt het Oerol Festival Terschelling, de Sneekweek of het Fries Straatfestival te Leeuwarden fantastisch verwerken in deze videoclip welke ongetwijfeld over de gehele wereld uitgezonden gaat worden. De wereldberoemde zangeres weet vele doelgroepen in de wereld te bereiken. Door haar inzet zal het aantal toeristen de weg naar CH2018 Leeuwarden, en dus Fryslân, razendsnel weten te vinden. Shakira is ook goodwill ambassadeur voor Unicef en zorgde in 2010 ook voor de officiële WK voetbal song te Zuid Afrika‘, aldus Hiemstra op de website van zijn partij.

jellehiemstra

Een van de obstakels voor het strikken van Shakira is het financiële gedeelte. De provincie moet zijn plan actief gaan steunen.’Het is niet meer dan logisch dat de provincie een extra financiële bijdrage levert aan CH2018 Leeuwarden. Het is zeker dat Shakira met de titelsong en het concert de provincie Fryslân en in bijzonder de CH2018 Leeuwarden, op de wereldkaart zet’, besluit Hiemstra. We zijn benieuwd of de Friese politicus slaagt in zijn plannen!

Delen:

Reacties