Tien bezienswaardigheden in Friesland!

0

Breng jij binnenkort een bezoek aan Friesland? Dan zijn er een aantal plekken die je zeker niet mag missen. Wij zetten in dit artikel tien bezienswaardigheden in Friesland voor je op een rij. Het Nederlandse weer is nogal onvoorspelbaar en daarom vind je in dit artikel zowel bezienswaardigheden voor een dag met regen én voor een dag met zon.

Bezoek de bezienswaardigheden en ontdek Friesland!

Bezienswaardigheden in Friesland voor een dag met regen

Bezienswaardigheden in Friesland voor een dag met zon

Ir. D. F. Woudagemaal in Lemmer
In Lemmer vind je het Woudagemaal,  het grootste gebouwde stoomgemaal ter wereld. Het gemaal is zeer belangrijk, omdat het ingezet wordt om het waterpeil in Friesland laag te houden. Sinds 1998 staat het Woudagemaal dan ook op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Met een 3D Cinema en een interactieve expositieruimte is de trekpleister geschikt voor kinderen en volwassenen.

Meer informatie vind je op de website van het Woudagemaal.

t Fiskershúske in Moddergat
Voel de wind en ruik de zee in openluchtmuseum ’t Fiskerhúske. Het museum vind je in het beschermde dorpsgezicht van Moddergat, een plaatsje in het Noorden van Friesland. In het bijzondere ‘húske’ worden de herinneringen aan de verdwenen kunstvisserij en de visserscultuur levend gehouden.

Meer informatie vind je op de website van ’t Fiskershúske.

Thialf in Heerenveen
Vele topsporters hebben er geschaatst: Thialf! Droom jij ervan om te schaatsen op topsportijs of wil je oefenen voor de Elfstedentocht (je weet het nooit ;-)? Kom dan naar Heerenveen. Thialf beschikt over meerdere ijsfaciliteiten. De bekende 400 meter baan, de 333 meterbaan en de krabbelbaan (voor de allerkleinsten): je
mag op alle drie de banen je schaatskunsten tonen.

Meer informatie vind je op de website van Thialf.

Museum Hindeloopen in Hindeloopen
In Museum Hindeloopen zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje op een bijzondere wijze tentoongesteld. Maak kennis met de Hindelooper klederdracht en de schilderkunst of
hoor alles over de visserij, de koopvaarderij en de toenmalige haven.

Meer informatie vind je op de website van Museum Hindeloopen.

Schelpenmuseum Paal 14 op Schiermonnikoog
Ga je een bezoek brengen aan het prachtige eiland Schiermonnikoog? Fiets dan zeker even
naar het Schelpenmuseum Paal 14. In dit museum kun je kennis maken met de wereld van de weekdieren. Bovendien vind je er diverse spectaculaire strandvondsten zoals resten van oude scheepswrakken, zeesterren en flessenpost.

Meer informatie vind je op de website van Schelpenmuseum Paal 14.

Kabouterpad in Appelscha
Rond buitencentrum het Drents-Friese Wold is een bijzonder pad te vinden: het Kabouterpad. Een prachtige pand om samen met je (klein-)kinderen te bewandelen wanneer het mooi weer is. Wandel met de knapzak tussen de bloeiende bloemen door en voer ondertussen leuke opdrachten uit. Wie weet komen jullie wel een echte kabouter tegen…

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

De Buytenpleats in Noordwolde
Ben je gek op bloemen? Kom dan naar Noordwolde. Hier vind je bij theeschenkerij De Buytenpleats een prachtige tuin vol met bijzondere planten. Neem een kijkje in de tuin en geniet daarna van een heerlijke kop thee/koffie met een gebakje.

Meer informatie vind je op de website van De Buytenpleats.

Museumdorp Allingawier in Allingawier
Terug in de tijd! Wil je een dagje Friesland-van-vroeger beleven? Bezoek dan het museumdorp Allingawier. Hier ervaar je hoe de mensen vroeger leefden en werkten. Hoor alles over de geschiedenis en geniet van de heerlijke geur van versgebakken koeken.

Meer informatie vind je op de website van Museumdorp Allingawier.

Boerderij recreatie in Delfstrahuizen
Koeknuffelen, ontsnappen uit een ruimte, klompengolf en hooivorkdarten: zomaar een greep uit de activiteiten die de familie Holtrop aanbiedt in Delfstrahuizen. Ben je samen met je gezin, familie en/of collega’s op zoek naar een actief dagje uit? Dan Delfstrahuizen de plek waar je moet zijn!

Meer informatie vind je op de website van de familie Holtrop.

Dagje Dokkum
Dokkum is één van de Friese Elfsteden die zeker een plekje op je programma verdient wanneer je in Friesland bent. Slenter door de oude binnenstad, proef het bekende Bonifatiusbier, breng een bezoekje aan de Bonifatiuskapel of loop een blokje Bolwerken.

Meer informatie over Dokkum vind je op de website van In Dokkum. 


Meer bezienswaardigheden in Friesland?

Ben je op zoek naar nog meer bezienswaardigheden in Friesland? Breng dan een bezoek aan één van de 200 verkooppunten waar Friesland Post wordt verkocht en ga op zoek naar de Friesland Post. In Friesland Post zetten wij namelijk elke maand een groot aantal activiteiten in Friesland voor je op een rij. Veel plezier in het mooie Friesland!

Delen:

Reacties