UFO-soap deel 2: getuige doet verhaal

0

Vorige week kon je op deze website al lezen over de vermeende UFO die boven Dronrijp zou rondzweven. Denk je in eerste instantie nog aan een grappenmakker, maar nu blijkt dat er meerdere mensen zijn geweest die een merkwaardig, lichtgevend object boven het Friese luchtruim hebben gezien. Een Friese getuige die ’s avonds op haar fiets zat, doet haar even schokkende als onthullende verhaal:

‘Ik weet niet, wat het is, dat ik zie… zijn dit vliegtuigen? van de basis? En waarom zijn die geïnteresseerd in een onweerswolk? Ja, het zijn vast vliegtuigen. Het licht pulseert ook, zoals bij een vliegtuig. Flits aan, flits uit. Ja maar, bij een vliegtuig zie je dan altijd ook een rood licht aan en uit flitsen. dat is hier niet. Alleen wit. Melkwit.

De twee bollen rechts zijn verdwenen, die van links zijn opeens weer terug boven de wolk. Verbeeld ik me nu dat ze sneller pulseren dan zo net? Nee, dat verbeeld ik me niet. Het lijken wel sterren en het licht is niet meer zozeer wit, als wel koud. Zoals bij sterretjes voor kleine kinderen. Het zijn nu dus geen witte bollen meer, maar steeds sneller aan- en uit flitsende ‘sterren’. Dan zijn ze weg. Een paar minuten is er niks meer te zien en dan opeens zijn er wel twintig. Allemaal onder, boven, naast of uit de wolk.

De bizarre wolkenlucht in Australië  Foto: www.abc.net.au

De bizarre wolkenlucht in Australië
Foto: www.abc.net.au

En allemaal flitsen ze aan en uit, nu in een heel hoog tempo. In een ijzig wit licht dat zo fel is dat het mij verblindt. Je zou zeggen dat ze er plezier aan beleven, zoals ze om en door de wolk heen duiken. Er in, er uit, om de wolk heen, achter elkaar aan… Net zo plotseling als ze verschenen zijn ze nu weer weg.’

Een verklaring die akelig dicht in de buurt komt van de eerdere getuigeverklaring. Zou het dan toch? In Australië keken ze vandaag ook even raar op van een wel heel vreemde wolkenlucht. Het bleek slechts te gaan om een zeldzaam natuurverschijnsel. In ‘Down Under’ werd het mysterie dus wel meteen opgelost. Fryslân en UFO’s, het blijft een apart mysterie. Zouden de buitenaardse wezens zich dan eens in de veertig jaar melden? Durk Wielenga uit Dokkum waarschuwde er al voor. Lees er alles over in de november-editie van de Friesland Post!

Delen:

Reacties