Vijf leuke evenementen in Friesland op 16, 17 en 18 december

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 16, 17 en 18 december allemaal te doen is.

1.Beleef ‘The Messiah’ in de Grote Kerk Leeuwarden
Kerst is natuurlijk meer dan alleen een mooie kerstboom en een gezellig diner.Tijdens het oratorium ‘The Messiah’ worden we herinnerd aan het prachtige verhaal van Jezus Christus. Met het barokorkest Concerto d’Amsterdam en een cast van solisten voert het vocaal ensemble Cantatrix ‘The Messiah’ uit van componist Georg Friedrich Händel. Gedurende dit prachtige optreden op vrijdag 16 december in Grote Kerk van Leeuwarden, komt onder andere de geboorte, dood en opstandig van Jezus Christus aan bod.

Kijk voor meer informatie op deze website.

2.Wandel door Lemmer en ontdek het Dickens Festijn
Een winterwandeling kan heel ontspannend zijn, maar als het grijs en grauw is, wordt het toch snel saai. De wandeling door het centrum van het oude vissersdorp Lemmer aanstaande zaterdag en zondag zal alles behalve duf zijn. De wandeling leidt je namelijk langs straattheater, korpsen, koren en andere opzienbarende acts. Bekende Friese gezichten als Piet Paulusma en Foppe de Haan werken mee aan dit bijzondere evenement. Tijdens en na het lopen kun je genieten van een winterfair die natuurlijk geheel in stijl is van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens.

Kijk voor meer informatie op deze website.

3.Bekijk molen ‘De Kaai’ en koop diverse soorten meel
Korenmolen ‘De Kaai’ in Sloten is elke zaterdag open voor een interessante bezichtiging. De molen is in 1755 gebouwd en wordt nog regelmatig gebruikt om te malen voor bakkerij Twijnstra te Oudemirdum. Ook is deze oude molen nog actief voor de eigen molenwinkel. De winkel heeft ontzettend veel verschillende meelsoorten, dus voor de echte bakkers onder ons is het een waar paradijsje.

Kijk voor meer informatie op deze website.

4.Met de hele familie sporten in Grou
Dat sporten gezond is weten we natuurlijk allemaal. Het is echter niet altijd even leuk om te sporten ;). Bij het Friese Sporten Festijn in Grou hoef je je daar geen zorgen om te maken, want dan zal het zeker weten leuk zijn om even in beweging te komen. Mensen van 8 tot 88 jaar kunnen hier meedoen met fierljeppen, kaatsen en Fries dammen. Ervaring is niet nodig, alle sporten worden namelijk uitgelegd en begeleid. Iedereen kan meedoen en daarom is dit ook het perfecte uitje voor de hele familie.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5.Herleef de jaren twintig met ‘The Hot Shuffles’
Het zag er in 1929 niet florissant uit voor Amerika. Het ging ontzettend slecht met de economie en burgers hadden daaronder te lijden. De horeca en onderwereld groeide met muziek echter als nooit te voren. ‘The Hot Shuffles’ spelen aanstaande zondag bekende nummers uit de roerige jaren twintig. Zo komen bijvoorbeeld nummers langs als Basin Street Blues, Melancholy Blues en Singing the Blues. Snelle en langzame nummers worden met elkaar afgewisseld, zodat er genoeg variatie zal zijn.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties