Vijf leuke evenementen in Friesland op 25, 26 en 27 november

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 25, 26 en 27 november allemaal te doen is.

1. Bezoek de Kerstsprokkelfair
Van 24 tot en met 27 november vindt de Kerstsprokkelfair te Rijperkerk plaats. De fair is al meer dan twintig jaar een groot begrip in de kerstmarktenwereld. Op deze fair zijn allerlei bijzondere en brocante kleinigheidjes te vinden. Gezellige muziek zorgt voor een heus kerstgevoel. Alle standhouders en medewerkers zijn gekleed in de nostalgische stijl van Anton Pieck. Pieck is voornamelijk bekend van zijn sprookjesbos in de Efteling. Ben je nog op zoek naar dat ene leuke kerstcadeau? Bezoek dan de Kerstsprokkelfair en kijk of er iets voor je bij zit!

Kijk voor meer informatie op deze website.

2. Bekijk kunst bij ART Super
ART Super is een jaarlijkse kunstexpositie waaraan ongeveer 60 kunstenaars deelnemen. Er worden kleine werken tegen betaalbare prijzen tentoongesteld en aangeboden. Het aanbod is erg divers: naast schilderijen en keramiek zijn er sieraden, foto’s en houten voorwerpen te bewonderen. Mocht je interesse hebben in een kunstwerk, dan kun je het werk meteen meenemen. Vrijgekomen plaatsen worden telkens opgevuld met nieuw werk. Je kunt daarom blijven kiezen uit een veelzijdig aanbod. Op 25, 26 en 27 november kun je in Hemrik de expositie tussen 13.00 en 17.00 uur bezoeken. De toegang is gratis. Mocht je de expositie dit weekend niet kunnen bezoeken, geen paniek! ART Super loopt namelijk van 22 oktober tot en met 11 december.

Kijk voor meer informatie op deze website.

3.Wandelen door de natuur in Beetsterzwaag
Ben je iemand die graag wandelt? Stichting ‘Gezond Natuur Wandelen Nederland’ organiseert elke week wandelingen in de groene natuur. Zaterdag 26 november kun je een uurtje wandelen in Beetsterzwaag. Je wordt hierbij begeleid door enkele enthousiaste vrijwilligers. Zij vertellen onderweg ook iets over de natuur en haar schoonheden. De wandeling is gratis en je hoeft je van tevoren niet op te geven.

Kijk voor meer informatie op deze website.

4. Ontdek de Noord-Friese Winkeltjesroute
Op zoek naar een exclusieve accessoire? De Noord-Friese winkeltjesroute bevat de meeste bijzondere winkeltjes van Noord-Friesland. Denk hierbij aan ateliers, brocante- of cadeauwinkels. In de winkeltjes hangt een gezellige sfeer, waar je vriendelijk geholpen wordt. Bezoek je een van de deelnemende winkeltjes, dan ontvang je een stempel. Bij het inleveren van een volle stempelkaart, die tevens als routekaart dient, ontvang je een leuke attentie. Op zaterdag 26 november vind de eerstvolgende Noord-Friese Winkeltjesroute plaats.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5. Zing mee met Combo Fleur
Accordeon ensemble ‘Combo Fleur’ is opgericht in 2006 en is gestart met tien dames o.l.v. dirigent Bert Otten. De dames spelen (folk)traditionals, oude en nieuwe popsongs en filmmuziek. Het programma bevat verder een aaneenschakeling van meezingers. Zing op zondag 27 november mee in Dorpskerk Huizum te Leeuwarden. Je ontvangt alle liedteksten zodat je mee kan zingen. Mocht je trek krijgen na het zingen van deze nummers, dan staat er in de pauze een lekkere kop koffie of thee klaar. De vrijwilligers trakteren je tevens op enkele eigengebakken taarten.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties