Vijf leuke evenementen in Friesland op 18, 19 en 20 november

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 18, 19 en 20 november allemaal te doen is.

1. Geniet van de voorstelling ‘Jannes van der Wal’
De Groningse Fries Jannes van der Wal was een topper op het gebied van dammen. Hij werd onder meer wereldkampioen en Nederlands kampioen. Twintig jaar geleden vond hij zijn einde. Meindert Talma kwam begin september met een album over zijn jeugdheld. Op vrijdag 18 november staat er een audiovisuele voorstelling onder de naam ‘Jannes van der Wal’ op het programma in de Lawei te Drachten. De voorstelling gaat over Jannes, de geschiedenis van de damsport en het dammen als straatsport in Afrika.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Proef de Literaire DIS
Van 5 tot en met 29 november reist de Literaire DIS langs Friese restaurants en theaters. Daar geniet je van een avond, die uit drie culinaire gangen en drie literaire of culturele gangen bestaat. Zo’n literaire gang kan bijvoorbeeld een schrijver zijn, maar ook een verhalenverteller, artiest of dichter. Zij werken allemaal binnen het thema ‘de nieuwe nieuwsgierigheid’. Een culinaire chef-kok tovert de mooiste gerechten op je bord. Op zaterdag 19 november is de Literaire DIS in Hotel de Oorsprong te St. Nicolaasga. Het water loopt mij al in de mond, jou ook?

Meer informatie vind je op deze website.

3. Bekijk kunst in Indijk
Op zaterdag 19 en zondag 20 november organiseert galerie en theeschenkerij Heechsicht te Indijk een proeverij, bestaande uit kunst en wijn. Tijdens deze twee dagen laten Yolanda van Dongen en Lot Brandt unieke en betaalbare kunst zien. Op zaterdag kun je onder het genot van glühwein of alcoholvrije drankjes genieten van de kunst. Op zondag wil wijnboer en vinoloog Charles Wijnen je van alles vertellen over wijn. Kijk gerust rond en geniet van de mooie werken. Misschien zit er iets bij!

Meer informatie vind je op deze website.

4. Wandel door de Warkumerwaard
De Warkumerwaard is een voormalige zandplaat in het IJsselmeer bij Workum. Een groot deel van de zandplaat is in cultuur gebracht, maar het gebied heeft een eigen karakter behouden. In alle jaargetijden is hier veel te zien. Zo zijn er in het najaar vele steltlopers te spotten, zoals de grutto, kemphaan en wulp. Onder begeleiding van natuurliefhebber Willem Boersma bezoek je op zaterdag 19 november de mooiste plekjes van de Warkumerwaard. Het gebied is normaal niet vrij toegankelijk. Dat maakt deze wandelexcursie nog meer bijzonder.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Schaats mee voor UNICEF
Fryslân4Unicef zet zich in voor UNICEF. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om wereldwijde projecten te ondersteunen. Op zondag 20 november kun je een helpende hand bieden door een rondje mee te schaatsen in het vernieuwde Thialf te Heerenveen. Er is veel te doen deze middag. Zo kun je meedoen aan een UNICEF 11-stedentocht en verscheidene schaatsclinics. Het is natuurlijk ook mogelijk de hele middag vrij te schaatsen.

Meer informatie vind je op deze Facebookpagina.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties