Vijf leuke evenementen in Friesland op 30 september en 1 en 2 oktober

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 30 september en 1 en 2 oktober allemaal te doen is.

1. Swing mee met JP & The Seeger Session
Op vrijdag 30 september staan JP & The Seeger Session Band op het podium in het Posthuis Theater te Heerenveen. Deze groep muzikanten brengt enthousiasme op het podium middels een mix van Americana, Folkrock, New Orleans Jazz en Gospel. De band is geïnspireerd geraakt door Bruce Springsteen. Met veel passie en enthousiasme spelen ze nummers van Springsteen en andere Amerikaanse muzikanten, aangevuld met eigen liedjes. Het belooft een spectaculaire avond te worden, ben jij er bij?

Meer informatie vind je op deze website.

2. Ervaar de kracht van stoom in het Woudagemaal
Tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’ organiseert het Woudagemaal in Lemmer op zondag 1 oktober workshops vol proefjes en experimenten. Deze workshops zijn gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Alle proefjes hebben te maken met de werking van het Woudagemaal. Door middel van interactieve activiteiten wordt het voor jong en oud duidelijk hoe het Woudagemaal werkt. Zo leer je allerlei dingen over waterbeheer, stoom, kracht en beweging.

Meer informatie vind je op deze website.

 3. Stap mee tijdens STAP-TOBER
Begin oktober op een sportieve manier! Op 1 oktober organiseert fanfare de Bazuin de wandeltocht STAP-TOBER in Augustinusga. Verken de natuur van de Fryske Wâlden met een wandeltocht van 10 of 25 kilometer. Daarnaast kan je meedoen aan een fotospeurtocht door het dorp Augustinusga. Met vele schitterende plekjes om te bezichtigen is de tocht een echte aanrader. Begin de maand dus goed met STAP-TOBER!

Meer informatie vind je op deze website.

4. Bekijk de kunst van Daan&Daan
Vanaf zondag 2 oktober worden in museum Dr8888 te Drachten kunstwerken van Daan Levy en Daan Ekkel tentoongesteld. De kunstenaars zijn door het museum aan elkaar gekoppeld. Onder de naam Daan&Daan laten zij hun mooiste kunstwerken zien. Beide kunstenaars hebben inspiratie opgedaan uit het dadaïsme. Deze kunstvorm houdt zich bezig met de mengeling van beeldende kunst, theater, grafisch ontwerp en poëzie.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Luister naar de verhalen van La Manouche
Ontroering, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. Het duo, bestaande uit gitarist Manito en zanger-gitarist Mouché Palts, bezingt de goede en de slechte tijden van het zigeunerbestaan. Het geluid van La Manouche kenmerkt zich door geslepen samenspel van de twee gitaren en de schitterende stem van Mouche Palts. Laat u op 2 oktober betoveren door het mooie muziek en de fabelachtige klanken in buitenplaats De Hildenberg te Appelscha.

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties