Voordelen van wonen op het platteland

0

Begin 2014 woonden er 646.317 mensen in Friesland. Dit aantal blijft nagenoeg gelijk de komende jaren. Wat niet hetzelfde blijft, is de verdeling van deze inwoners over de gehele provincie. Met name Noord-Friesland, Zuid-Friesland en de Waddeneilanden zullen te maken krijgen met een afnemend aantal inwoners.

Het platteland in Friesland loopt dus leeg. Zonde, want wonen op het platteland heeft zeker zijn voordelen.

Voordeel 1 – Rust
Op ieder moment van de dag hoor je het: helemaal niks! Op het platteland is het heerlijk vertoeven wanneer je van rust houdt. Je hoort vogeltjes fluiten, de wind woeien en je hebt veelal geen last van langsrijdende auto’s.

Voordeel 2 – Ruimte
Op het Friese platteland krijg je meer waar voor je geld. Ben je op zoek naar een grote tuin of een groter woonoppervlak? Dan kun je in Friesland je hart ophalen 🙂

Voordeel 3 – Natuur
Woon je op het Friese platteland? Dan woon je vaak in de buurt van een bos, een natuurgebied of een meer. Natuurliefhebbers zullen dan ook prima aarden in het krimpgebied.

Voordeel 4 – Je auto kwijt kunnen
Het eindeloos zoeken naar een parkeerplek is verleden tijd! Op het Friese platteland kun je je auto in de meeste gevallen voor je deur parkeren.

Voordeel 5 – De sterrenhemel zien
De kleine beer, de grote beer en de draak: op het platteland kun je deze sterrenbeelden het beste bekijken. Anders dan in de grote stad is het op het platteland ’s avonds namelijk nog echt donker.

Bovenstaande voordelen beschouwen wij als voordelen. Jij als lezer beschouwt sommige voordelen daarentegen misschien wel als nadelen. Gelukkig maar, want anders is er in de steden straks sprake van krimp 😉

Delen:

Reacties