Vijf leuke evenementen in Friesland op 6, 7 en 8 januari

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 6, 7 en 8 januari allemaal te doen is.

1.In Drachten zingend het nieuwe jaar in
Aanstaande vrijdag vindt in Drachten een nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) plaats. Het NNO heeft een feestelijk programma samengesteld. Zo zullen ontroerende aria’s uit de opera’s La Bohème en Manon, vrolijke marsen van Berlioz en Chabrier en liederen uit Die Fledermaus de revue passeren.

Meer informatie over het nieuwsjaarsconcert van het NNO vind je hier.

2. Workshop glasfusen in Oenkerk
Tijdens deze workshop  van glasatelier Jan Hooghiemstra ontdek je de schitterende wereld van het glas versmelten (glas fusen) en maak je een heus kunstwerk. Kies zelf het glas dat je wilt gaan gebruiken en ga aan de slag met het maken van een mooie compositie. Gedurende de workshop word je deskundig begeleid en krijg je goede tips.

Meer informatie over de workshop die plaatsvindt op 6 januari vind je hier.
Let op: opgeven is verplicht! Doe dit snel, want er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

3. Swingen in theatercafé Lewinski in Sneek
Als voorbereiding op hun geplande tour, speelt de band WIEBE maar liefst vier try-outs in het bijzondere theatercafé Lewinski in Sneek. Twee van deze try-outs vinden plaats op 6 en 7 januari.

De band WIEBE maakt toegankelijke, speelse popmuziek met Engels- en Friestalige teksten. En de recensenten? Die zijn lovend over de band. Reden genoeg om aanstaande vrijdag of zaterdag een bezoek te brengen aan Sneek 😉

Meer informatie over WIEBE en hun optredens vind je hier.

4. Bezoek de drukkerijdagen in Joure
De geur van drukinkt, drukpersen en kasten vol met mooie lettertypes: je vindt het allemaal in Museum Joure tijdens de drukkerijdagen op 7 en 8 januari. Er zijn gedurende het weekend een aantal specialisten van het Fries Grafisch Museum aanwezig die je alles kunnen vertellen over de techniek van drukken.

Uiteraard mag je ook zelf aan de slag! De drukkerijdagen zijn toegankelijk voor jong en oud. 🙂

Meer informatie over de drukkerijdagen in Joure vind je hier.

5. Wandelen in het Rysterbosk
Dichtbij het dorp Rijs, vind je het Rysterbosk. Een prachtig oud wandelbos met statige lanen. Op zondag 8 januari neemt een gids van It Fryske Gea je mee op een wandelexcursie. Ontdek de slaapplaatsen van dieren en sta stil bij de oude reuzen van het bos. Onderweg staat er, om op te warmen, een kop koffie klaar bij Murnser Klif.

Meer informatie over de nieuwjaarswandeling van It Fryske Gea vind je hier.
Let op: je moet je aanmelden voor deze excursie.  

 

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

Delen:

Reacties