Vijf leuke evenementen in Friesland op 30, 31 december en 1 januari 2016

0

Benieuwd naar de activiteiten van 2018? Kijk dan hier!

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 30, 31 december en 1 januari 2016 allemaal te doen is.

1. Zing mee met Stichtig The Magic of Jeans in Drachten
De nieuwe show van Stichting The Magic of Jeans ‘Magic’ is zeker weten betoverend. Na vele succesvolle voorstellingen komt ‘Jeans’ met een verrassend andere show. Wat kun je verwachten? Bekende hedendaagse popsongs, geweldige duetten en swingende showmuziek. Met de verschillende muziekstijlen en de kwaliteit van ‘Jeans’ wordt dit een hele gezellige avond voor iedereen!

Kijk voor meer informatie op deze website.

2. Wandelen of hardlopen voor een goed doel in Poppenwier
Wandelen of hardlopen? Het kan beide! Tijdens de Silvesterloop in Poppenwier vier je oudejaarsdag samen met mede wandlaars en hardlopers. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden, namelijk de 5, 10 of 20,3 kilometer. De start van de loop wordt luid en duidelijk aangekondigd met een traditiegetrouwe knal van een carbidbus. Je doet de tocht niet voor niets, want de opbrengst wordt jaarlijks gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar is wederom gekozen voor Stichting Ramon scoort tegen Kanker.

Kies voor meer informatie op deze website.

3. Aftellen in Neushoorn te Leeuwarden
Gedurende het nieuwjaarsnacht feest van Neushoorn ga je swingend het nieuwe jaar in! Om elf uur ´s avonds kun je het laatste uurtje feestend aftellen met vrienden en familie. Dans op de lekkerste beats en zing je longen uit je lijf tijdens prachtige classics!

Kijk voor meer informatie op deze website.

4.Wandel door het mooie Leeuwarden
Een nieuw jaar begint altijd goed met een nieuwe blik op Leeuwarden. Met een echte kenner loop je zondag langs de mooiste plekjes in de prachtige Friese stad. Tijdens de wandeling beklim je de in 1529 gebouwde Olde Hove. De wandeling duurt anderhalf á twee uur en is geschikt voor (wat oudere) kinderen. Geniet van al het moois dat Leeuwarden te bieden heeft en leer Leeuwarden (opnieuw) kennen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5. Duiken in Terhorne
We willen natuurlijk allemaal fris en fruitig het nieuwe jaar beginnen. En wat is er frisser dan een echte nieuwjaarsduik. Sportvereniging Voorwaarts organiseert de duik in Terhorne waar deelnemers kunnen zwemmen in het Sneekermeer. De eerste honderd aangemelde deelnemers krijgen een originele Unox muts en achteraf een heerlijke kom snert om weer op te warmen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties