Vijf leuke evenementen in Friesland op 7, 8 en 9 oktober

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 7, 8 en 9 oktober allemaal te doen is.

1.Neuzen bij Jansma Burdaard in Burdaard
Kom op vrijdag 7 of zaterdag 8 oktober naar Burdaard en ontdek, tijdens een rondleiding, hoe kunststof kozijnen worden gemaakt. Maak daarnaast kennis met de nieuwste snufjes op het gebied van zonwering en rolgordijnen. Voor vragen kun je terecht bij de diverse vakkundige adviseurs. Zij staan voor je klaar met kennis, drankjes en hapjes 😉

Meer informatie vind je op deze website.

2.Een kijkje bij de boer
Aanstaande zaterdag kun je alleen of samen met je (klein-)kinderen een bezoek brengen aan een streekboer bij jou in de buurt. Veertien streekboeren, molenaars, bakkers en vissers stellen hun bedrijven open voor het publiek. Luister naar de bijzondere verhalen van de boeren, neem deel aan een workshop of aai de kalfjes in de stal.

Meer informatie vind je op deze website.

3. Genieten van klassieke muziek in Beetsterzwaag
De eerste blaadjes beginnen al te verkleuren en het wordt ’s avonds steeds eerder donker. Kortom, de herfst is begonnen! Aanstaande zaterdag wordt er dan ook een speciaal klassiek herfstconcert verzorgd door het internationale Lendvai String Trio. Dit trio bestaat uit drie professionele musici die klassieke klanken ten gehore brengen met behulp van een viool, een altviool en een cello.

Meer informatie vind je op deze website.

 4. Koffiedrinken in Joure
Museum Joure organiseert dit weekend een themaweekend rondom de geschiedenis van koffiemaker Douwe Egberts. Pas een Fries kostuum, maak kennis met het vakmanschap dat nodig is om koffie te produceren en geniet bovendien van de heerlijkste koppen koffie.

Meer informatie vind je op deze website.

 5. Herfstwandeling in Rijs
Houd je niet zo van klassieke muziek, maar wel van de herfst en wandelen? Neem dan op zondag deel aan de wandeltocht door het Rysterbosk in Rijs. Geniet hier van de mooie gekleurde bladeren en de bijzondere paddenstoelen en ga samen met de gids op zoek naar de prachtige schatten in het bos.

Meer informatie vind je op deze website.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 oktober.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

 

Delen:

Reacties