De vijf leukste evenementen in Friesland op 16 en 17 juli

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 16 en 17 juli allemaal te doen is.

1.Tuinen bewonderen in Harkema
Aanstaande zaterdag organiseert De Spitkeet in samenwerking met vereniging Tuindorp Harkema de jaarlijkse tuinentocht. Tuiniers in Harkema stellen deze dag hun prachtige tuinen voor je open. De fietstocht, van zo’n 13 kilometer, leidt je langs acht prachtige tuinen. Een bakje koffie mag deze dag natuurlijk niet ontbreken!

Meer informatie vind je op deze website.

2. Sneupen in Lauwersoog
In het prachtige Lauwersmeergebied vindt aanstaande zaterdag een braderie plaats. Struin langs de leukste kramen terwijl je de zee kunt ruiken en horen! Van brocante tot antiek: je vindt het er allemaal!

Meer informatie vind je op deze website.

3. Struinen in Stavoren
Woon je niet in de buurt van Lauwersoog, maar wil je wel graag een braderie/markt bezoeken? Goed nieuws: in Stavoren vind je aanstaande zaterdag de Visserijdagenmarkt. De 60 kraamhouders brengen kleding, sieraden, platen en boeken, outdoor artikelen en heel veel accessoires mee naar de Elfstedenstad. Naast kramen vind je er ook diverse workshops, livemuziek en heerlijk eten!

Meer informatie vind je op deze website.

4. Locomotieven kopen in Sneek
In het leegstaande gedeelte van het station in Sneek wordt dit weekend een modelspoorbeurs georganiseerd. Ben je nog op zoek naar locomotieven, wagons, rails, en huizen? Kom dan naar de eenmalige beurs. Voorgenoemde artikelen worden hier namelijk in diverse maten aangeboden.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Een rondrit met paard en wagen bij Paesens-Moddergat
Ben je nog op zoek naar een leuke (kindvriendelijke) activiteit voor aankomend weekend? Zoek dan niet verder! In Paesens-Moddergat kun je namelijk deelnemen aan een rondrit met paard en wagen. Je gaat tijdens de tocht kennis maken met de dorpen: Paesens en Moddergat. Hier krijg je meer informatie over de Garnalenfabriek en de Middeleeuwse kerk. Na afloop van de rit kun je nog een bezoek brengen aan ’t Fiskershúske.

Meer informatie vind je op deze website. 

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties