De vijf leukste evenementen in Friesland op 27 en 28 februari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 27 en 28 februari allemaal te doen is.

1. Proef de heerlijkste gerechten in Langweer
Op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari organiseert de Horeca van Langweer voor de vijfde keer de Priuwke Dagen. Elk jaar staat een ander typisch Fries streekproduct in de schijnwerpers. Deze keer staat de Kollumer zoete grauwe erwt centraal. Zeven restaurants geven ieder hun eigen draai aan het product! Wil je deelnemen aan de Priuwke Dagen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

2. Bewonder Rapunzel in Heerenveen
Het mooie prinsesje Rapunzel bezit magisch haar. Op een dag wordt ze door een gemene tovenares ontvoerd en opgesloten in een hoge toren. Elke dag moet Rapunzel haar vlecht uit het torenraam laten zakken, zodat de tovenares naar boven kan klimmen. De jaren verstrijken en Rapunzel groeit in eenzaamheid op tot een knappe vrouw, die droomt van een knappe prins die haar zal bevrijden. Ben je benieuwd naar het sprookje van Rapunzel? Kom dan aanstaande zaterdag langs in het Posthuis theater in Heerenveen.

3. Wandel mee langs het Koningsdiep
Wandel je aanstaande zondag mee langs het Koningsdiep en door de bossen van Beetsterzwaag? Tijdens de winterwandeling ga je op zoek naar mooie plekjes en wintergasten zoals ganzen en mezen. Misschien spot je zelfs wel de bosuil! Na al dat wandelen is het tijd voor een kop heerlijke snert. Meewandelen? Meld je dan aan via de website.

4. Ontmoet en begroet zeehelden in Sneek
Vanaf zondag 28 februari kunnen kinderen in het Fries Scheepvaart Museum een opleiding tot zeeheld volgen. Ze leren bijvoorbeeld hoe een kompas werkt en hoe je op walvisvaart gaat. De kinderen kunnen bovendien met een ganzenveer een brief naar huis schrijven. Op vertoon van pake en/of beppe (of een andere begeleider) is de entree voor kinderen deze week gratis. Meer informatie vind je hier.

5. Op de foto met Anna en Elsa in Heerenveen
Het is Frozen weekend bij McDonald’s in Heerenveen. Op zaterdag 27 en zondag 28 februari brengen hoofdpersonen Anna en Elsa een bezoekje aan het filiaal. Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken en/of kunnen ze op de foto met Anna en Elsa. Een bezoekje brengen aan de hoofdpersonen uit Frozen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie. 

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties