Blik op het Bildt

0

Iedere maand staat er in Friesland Post een gemeente centraal. In maart is dit het Bildt geworden! We werpen een blik op deze bijzondere kustgemeente, die sterk verbonden is met de wereldberoemde kunstschilder Rembrandt van Rijn. 

In onze blik op het Bildt staan onder meer zes leuke uitjes en drie weetjes. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke rubrieken. We zullen ze één voor één bij langslopen.

Sint Annaparochie toen en Sint Annaparochie nu
Sint Annaparochie is de meest bekende plaats in het Bildt. Wij zochten een prachtige historische foto van Sint Annaparochie uit 1931 op en zetten er een foto van dit jaar naast. Het kiekje is precies op dezelfde plek genomen, maar er is inmiddels enorm veel veranderd.
Het Bildt toen
Zes keer doen!
In Zes keer doen! zetten we zes leuke uitjes in het Bildt voor je op een rij. De uitjes bevinden zich op verschillende locaties en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

De markante woning in Sint Annaparochie
De markante woning van deze maand staat in Sint Annaparochie. Het is een unieke woning met een rijke historie. De eigenaren Jack Schouten en Aly van der Meulen zijn enorm trots op hun strandhuis zonder strand. Wij nemen een kijkje achter de voordeur.Het strandhuis zonder strand in het Bildt
Wist u dat…
In Wist u dat… hebben we drie weetjes op een rij gezet. Zo vertellen we bijvoorbeeld dat het Bildt vanaf 2018 fuseert met drie andere gemeentes. De nieuwe gemeente zal de naam ‘Waadhoeke’ krijgen.

Het Bildt op het web
Ook de inwoners van het Bildt zitten niet stil en zijn heel actief op het internet. De meest opvallende Tweets van de afgelopen tijd staan in deze rubriek.
Het Bildt op het web
De drie meest vooruitstrevende projecten in het Bildt

De gemeente het Bildt met 11.000 inwoners misschien niet de grootste gemeente in Fryslân, maar kan met de vele projecten binnen de gemeente zeker ‘groots’ genoemd worden. De drie meest vooruitstrevende projecten hebben wij voor je uitgelicht!

Nieuwsgierig?
Wil je al meer over het Bildt weten en ons maartnummer lezen? Hier kun je zien waar het maandblad Friesland Post verkrijgbaar is! De editie ligt tot het einde van de maand maart in de schappen.

Delen:

Reacties