Voorspel waar grutto Amalia landt

0

Ze weet het zelf niet, maar de grutto Amalia wordt nauwlettend in de gaten gehouden tijdens haar trektocht van Afrika naar Friesland. Reikhalzend kijken wetenschappers en liefhebbers uit naar haar aankomst, hoogstwaarschijnlijk in een weide bij Britswert.

Dit jaar kijkt iedereen, die zijn koffers ook wil pakken, gespannen naar haar tocht. Want de beste voorspelling van Amalia’s aankomstdag en -tijd levert een leuk reisje op. Waar de reis naar toe gaat is afhankelijk van de locatie waar grutto Amalia zich bevindt op het moment dat jij je voorspelling doet! De komende weken vliegt ze via Frankrijk naar Nederland. Dus hoe eerder de voorspelling wordt geplaatst , hoe verder weg de reis.

Het verhaal van de grutto
De actie is op maandag 15 februari van start gegaan. Doel van de actie is het organiseren van een groot welkomstpodium voor Amalia en haar soortgenoten; en dan vooral voor het verhaal dat ze vertellen. De grutto, onze Nationale Vogel, ziet namelijk vanuit de lucht het landschap in Nederland en Europa snel veranderen, met als gevolg dat er steeds minder veilige broedplaatsen en overlevingskansen voor de kuikens zijn.

Meer informatie
Deelname aan de winactie is gratis! Wil jij je aanmelden voor de actie of meer informatie opzoeken? Kijk dan op deze website.

Delen:

Reacties