Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 februari

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 februari? Je leest het onderstaand!

1.Beleef het afscheidstournee van Teake van der Meer in Surhuisterveen
Dit jaar treedt Teake van der Meer op in zalen waar hij vroeger graag kwam. Ook buiten de provinciegrenzen zal hij te vinden zijn. De Friese cabaretier en komiek is namelijk begonnen aan zijn afscheidstournee. Aanstaande vrijdag komt hij naar Zalencentrum De Lantearne. In de show ‘Noch ien kear’ zal hij het publiek vast en zeker laten lachen met zijn mooiste hilarische typetjes en komische sketches.

2.Bewonder een verscheidenheid aan boten tijdens Boot Holland
Gedurende het evenement Boot Holland zal het watersportseizoen worden afgetrapt. In het WTC Expo te Leeuwarden zullen van 10 tot en met 15 februari dan ook vele boten zijn te bewonderen. Boot Holland schijnt niet alleen voor ons Friezen interessant te zijn, want in februari 2016 had de beurs ruim 50 wereldprimeurs. Zeker een bezoekje waard dus!

Kijk voor meer informatie op deze website.

3.Repareer je spullen in het Repair Café Drachten
Heb je thuis nog spullen staan die niet meer werken of gewoon kapot zijn? Gooi ze dan nog niet weg! Aanstaande zaterdag heeft Repair Café Drachten namelijk een gratis toegankelijke bijeenkomst waarbij iedereen samen spullen repareert. Je betaalt alleen de onkosten voor het materiaal dat gebruikt of besteld moet worden. In het Repair Café in Bibliotheek Drachten is genoeg gereedschap en materiaal aanwezig om jouw gebroken object weer te repareren. Je hoeft het niet alleen te doen, want er zijn reparatiedeskundigen aanwezig. Er is zelfs een professionele poppendokter.

Kijk voor meer informatie op deze website.

4.(Her)beleef de jaren vijftig in het Hannemahuis te Harlingen
Aanstaande zondag bestaat het Hannemahuis precies zestig jaar. Op 12 februari 1957 werd het Centrum voor Harlinger Cultuur en Historie geopend. Op 12 februari 2017 zal Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis, je welkom heten. De toegang is gratis. Voorwaarde is natuurlijk wel dat dat je in de stijl van de Fabulous Fifties bent gekleed.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5. Geniet van de zangroep MusicalAnders in Hemrik
Wegens succes is MusicalAnders na twee jaar terug in de Witte Kerk te Hemrik. Onder leiding van Cas Straatman laat deze zanggroep een prachtige mix van meerstemmige koorstukken en solo’s horen. Zo komen er aanstaande zondag liedjes van onder andere My Fair Lady, Les Miserables en Wicked en Rent aan bod.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Wat te doen in Friesland in februari?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties