Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 november?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 november? Je leest het onderstaand!

1. Bezoek het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden
Het is tijd voor de 38ste editie van het Noordelijk Film Festival. Met jaarlijks meer dan 150 films in vijf dagen, en 20 tot 25 duizend bezoeken, is dit festival één van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Je kunt in het bruisende hart van Leeuwarden genieten van speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse, speciale premières en nog veel meer!

Meer informatie is te vinden op de website van het Noordelijk Film Festival.

2. Back to the 60’s in Surhuisterveen
Op zaterdag 11 november is het tijd voor de 25ste editie van ‘Back to the 60’s en 70’s’ in Surhuisterveen. Tijdens deze editie kun je meezingen met de muziek van Abba. Abba Tribute is de band die de nummers ten gehore zal brengen. Naast de show van Abba Tribute wordt het programma van Back to the 60’s gevuld met vertrouwde  ‘gouwe ouwe hits’  die vanaf het vinyl worden gedraaid.

Vergeet niet een duik te nemen in de verkleedkist, want de feeststemming wordt verhoogd wanneer iedereen verkleed komt!

Meer informatie is te vinden op de website van De Lantearne.

3. Deelnemen aan de herfstwandeling bij Leeuwarden
Op een steenworpafstand van de stad Leeuwarden ligt een belangrijk vogelgebied: De Grote Wielen.
Aanstaande zaterdag kun je samen met een gids van It Fryske Gea het gebied gaan verkennen. Tijdens de wandeling vertelt de gids je over alle verschijnselen die in De Grote Wielen plaatsvinden. Geniet ondertussen van de rust, de vogelzang en de mystiek die bij dit gebied horen.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: als je deel wilt nemen aan de wandeling, dan dien je je voor vrijdag 10 november 15.00 uur op te geven.

4. Bloomon bos schikken in Hemelum
Droom je weg bij Bloomon bossen, en heb je altijd al willen weten hoe jij zelf zo’n mooi bos schikt?
Kom dan op zondag 12 november naar de unieke workshop ‘bloemschikken’ bij de Flinke Farm in Hemelum Hier leer je de geheime tips en tricks van de Bloomon bloemstylisten.

Een kaartje kost €30, maar je gaat zeker niet met lege handen naar huis!

Meer informatie is te vinden op deze Facebookpagina.
Let op: wil je deelnemen aan deze workshop? Meld je dan snel aan!

5. Op ‘e strún yn ‘e Greidhoeke
Dit weekend nodigen zes winkels in de Greidhoeke je uit in hun winkel. Vorig jaar was het sfeervolle open weekend ‘Op ‘e strún foar de feestdagen’ een groot succes! Bij de diverse deelnemers kun je deelnemen aan activiteiten. En is er zelfs een OPEN HUIS dit jaar. Je mag een kijkje nemen in de woning van de eigenaresse van Yn’e Steeg.

Leuk weetje: tijdens het open weekend worden er maar liefst 12 cadeaubonnen t.w.v. 25 euro per stuk verloot.

Meer informatie is te vinden op de website van Op ‘e strún yn ‘e Greidhoeke.

6. Op zoek naar brocante en curiosa in Joure
Aanstaande zondag start de 2e editie van Brocante Lifestyle & Curiosa Fair Joure. Op deze gezellige fair vind je leuke aangeklede studiootjes, hoekjes en nisjes, volop brocante en curiosa. Geen enkele stand is hetzelfde dus je vind ongetwijfeld iets dat bij je past. Moe van het sneupen? Plof dan in het restaurant van Beursplein Fryslân neer voor een kop koffie of thee.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van organisator Kiwo Markten.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties