Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 november?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 november? Je leest het onderstaand!

1. Bezoek de Ladies Night in Sloten
De activiteitencommissie van het sociaal cultureel centrum (de Poarte Sleat) in Sloten organiseert aanstaande vrijdag een Ladies Night. Vrouwen kunnen langs diverse kraampjes met sieraden, make-up en tassen struinen. Ben je een van de eerste vijftig bezoekers? Dan ontvang je een prachtige goodiebag!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van De Poarte Sleat.

2. Bezoek/bekijk de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum
Het is eindelijk zover: aanstaande zaterdag komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Dokkum!
De goedheiligman zal met de boot vanaf Leeuwarden naar Dokkum varen. Omstreeks 12.00 uur meert de Sint dan met zijn pieten aan in Dokkum. Daarna vervolgt Sinterklaas zijn route door de binnenstad, waarna hij om 13.00 uur aan zal komen op de Markt, waar het feest los zal barsten! Als Sint rond 13.30 Dokkum verlaat, gaan de festiviteiten nog even door in de Elfstedenstad.

Er worden duizenden mensen verwacht in Dokkum op 18 november. Houd je niet zo van drukte, maar wil je het spektakel wel meemaken? Doe dan net voor 12.00 uur de televisie aan en ga naar NPO1. Hier wordt de landelijke intocht uitgezonden.

Meer informatie is te vinden op de website van Sint Dokkum.

3. Bij het vallen van de avond wandelen in De Alde Feanen
Aanstaande zaterdag kun je bij het vallen van de avond, door Nationaal Park De Alde Feanen wandelen. Trek waterdicht schoeisel en warme kleding aan, want je gaat het moerasbos en de rietvelden verkennen.
Onderweg zul je nachtdieren, zoals uilen, boommarters en vleermuizen, tegenkomen. Is het een heldere nacht? Vergeet dan niet omhoog te kijken. De sterrenhemel is namelijk adembenemend.

Let op: wil je deelnemen aan de activiteit? Meld je dan voor vrijdag 17 november 15.00 uur aan.
Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

4. Luister naar Grytz & Grize in Hurdegaryp
Op zaterdag 18 november verzorgen Grytz & Grize een optreden in Hurdegaryp. Het draaiende rad, De Grisel, maakt dat het publiek betrokken wordt bij het optreden. Er mag een zwieper aan het rad gegeven worden, waar zo’n 80 liedjes op staan. Wanneer het rad stopt, zet het duo het gedraaide nummer in. Het repertoire bestaat uit onder andere: Elvis Presley, Tina Turner, the Beatles, Adele en Amy Winehouse.

Meer informatie is te vinden op de website van het multifunctioneel centrum Hurdegaryp.

5. Wandelen door het Drents-Friese Wold
De herfst leent zich uitstekend voor een wandeling! Het is nog niet ijskoud en er valt veel te ontdekken in de herfst. Zo zijn veel dieren nog bezig met het aanleggen van een wintervoorraad, voordat de winter begint. Ook in natuurgebied het Drents-Friese Wold zijn de dieren druk bezig! Benieuwd naar dit gebied? Meld je dan voor vrijdagmiddag aan bij Staatsbosbeheer en wandel mee door het Drents-Friese Wold.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosheer.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties