Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 januari 2019?

0

De eerste week van januari ligt al weer achter ons en dus is het tijd voor de uitjes van 11, 12 en 13 januari 2019. Want: wat te doen in Friesland in dit herfstachtige weekend?

1.Lezing van Harm Jan Wilbrink in Paesens
Shackleton, Scott en Amundsen vochten in het begin van de 20ste eeuw om wie het eerste de geografische Zuidpool zou bereiken. Harm Jan Wilbrink neemt je aanstaande vrijdag in Paesens mee op expeditie en vertelt je hoe deze poolreizigers van elkaar verschilden in persoonlijkheid en aanpak van hun expedities. Ook legt hij uit in hoeverre deze verschillen hebben bijgedragen tot hun succes en falen.

Meer informatie is te vinden op de website van Harm Jan Wilbrink.

2. Maarten van der Weijden vertelt zijn verhaal in Dokkum
Maarten van der Weijden deed iets wat helemaal niet kan: de Elfstedentocht zwemmen. Toch zwom hij uiteindelijk 163 kilometer en 55 uur om geld op te halen voor elf verschillende kankeronderzoeken. Een ongelooflijke prestatie op sportief gebied, maar veel belangrijker: een prestatie die heel Nederland heeft samengebracht. Aanstaande zaterdag doet hij – in de plek die hij net niet wist te bereiken – zijn verhaal! Maarten vertelt hoe hij zich voorbereidde op deze monstertocht, wat hem hielp om tot het uiterste te kunnen gaan en hoe hij deze periode nu écht heeft beleefd.

Meer informatie is te vinden op de website van Sense Dokkum.

3. Een reis uitzoeken in Surhuisterveen
Op zaterdag 12 januari organiseert Dalstra Reizen weer de jaarlijkse Reisinformatiedag. Tijdens deze dag is iedereen welkom in het bedrijfspand van de reisorganisatie. Er is een complete reismarkt waar belangstellenden meer informatie krijgen over de verschillende reizen. Bij de meeste kraampjes staan de chauffeurs/reisleiders die de reis ook rijden. In twee ruimtes worden continu films getoond van verschillende reizen. In één ruimte zijn alleen films over fietsreizen te zien; een succesvol reisproduct van Dalstra Reizen. Voor veel mensen is deze Reisinformatiedag ook dé gelegenheid om oude en eventueel nieuwe reisgenoten te ontmoeten. Er is dan ook een compleet terras ingericht waar men van een drankje kan genieten.

Meer informatie is te vinden op de website van Dalstra Reizen.

4. Wandel door een winterlandschap
Noord-Fryslân Bûtendyks is één van Europa’s grootste kwelders, een gebied waar veel vogels graag vertoeven in de winter. Tijdens de wandelexcursie ga je samen met It Fryske Gea op zoek naar die vogels, zoals de smelleken en de slechtvalk. De slechtvalk is werelds snelste vogelsoort, tof hè! Er wordt wel gediscussieerd over de topsnelheid, de meningen variëren van 200 tot 260 km/h! Ook de kluten, krombekstrandlopers, zwarte ruiters, rosse grutte en nog veel meer steltlopers zijn in de winter van de partij. Kom aanstaande zondag naar het noorden van Friesland en ga samen met de gids op zoek naar de vogels!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: deze wandeling is voor gevorderde wandelaars!

5. Kom naar de theatrale muziekact in Huizum
Top Secreet – 16 vrouwen met haar op de tanden en met puntige ellebogen, maar met een prachtig geluid – komen aanstaande zondag naar Huizum. In de dorpskerk zal de groep de mooiste nummers uit het bestaande repertoire vertolken, maar er is ook ruimte voor een klein inkijkje in de nieuwe show van Top Secreet. De dames zijn bezig met een nieuw repertoire, waarin ruimte is voor verschillende muziekstijlen. Je kunt dus aanstaande zondag een afwisselend en verrassend optreden verwachten.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van dorpskerk Huizum.

Wat te doen in Friesland in januari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties