Facebook Twitter Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Extra uittips voor komend weekend
    • Winnaars ‘Actie Nierstichting Ruurdtje’
    • NPO Radio 1-bus van ‘5 Dagen’ week lang bij stichting Holwerd aan Zee
    • Varende pontjes in maart
    • Pier21 viert 10-jarig bestaan
    • Wad’n Strúnrûte op 17 & 18 maart
    • Gjalt de Groot, zondag 12 maart in Mariakerk Boer
    • Gratis dag in Natuurmuseum Fryslân groot succes
    Facebook Twitter RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Winkelwagen
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    <span></span>:Home»Culinair»Gerecht met een Fries tintje eten? Maak dan deze minestronesoep!
    Fries gerecht - minestronesoep

    Gerecht met een Fries tintje eten? Maak dan deze minestronesoep!

    0
    Door onze redactie op 11 januari 2019 Culinair

    Wil jij een gerecht met een Fries tintje eten? Kijk dan snel verder. Wij hebben namelijk een recept voor een vullende minestronesoep voor je klaar staan.

    De ingrediënten van de Friese minestronesoep

    Op zoek naar een stevige maaltijdsoep? Haal dan de ingrediënten voor deze minestronesoep met Friese droge worst in huis.

    Ingrediënten:

    • 500 gram woudbonen (of geweekte, witte droge bonen)
    • 2 Friese droge worsten
    • 300 gram soepvlees (runder)
    • Een pastinaak
    • Twee winterpenen
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 200 gram sperziebonen
    • 2 preien
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 blik gepelde tomaten

    Overige ingrediënten:

    • Tijm naar smaak
    • Basilicum naar smaak
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

    Bereidingswijze van dit Friese gerecht

    Heb je alle ingrediënten verzameld? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan!

    • Was de woudbonen (of witte bonen) en week ze een nacht voorafgaand aan de bereiding in zo’n 1.5 liter water.
    • Kook de volgende dag de bonen in hetzelfde water, samen met de 300 gram soepvlees en de gehele droge worsten.
    • Schep regelmatig om en zorg ervoor dat het schuim van de bonen wordt afgehaald.
    • Haal na een uur sudderen (op middelhoog vuur) de droge worsten uit de pan en laat deze afkoelen.
    • Voeg aan de pan de bouillonblokjes toe en kook de bonen nog een uur. Houd het water tegen de kook aan. Zo blijven de bonen heel en behouden ze hun smaak.
    • Maak nu de pastinaak,  winterpenen, prei en sperziebonen schoon en snijdt ze in kleine stukjes.
    • Prak de tomaten met een vork fijn.
    • Snijd ook de uien en knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan een pan met dikke bodem, tezamen met een scheutje olie.
    • Voeg na zo’n vijf minuten de gesneden groenten (zonder de geprakte tomaten) toe aan de pan met de ui en knoflook.
    • Na vijf minuten kan ook de bouillon (met vlees en woudbonen) toegevoegd worden aan de pan met groenten.
    • Laat de soep nu 15 minuten doorgaren, tegen het kookpunt aan.
    • Snijd ondertussen de afgekoelde droge worst in dunne plakjes en voeg deze samen met de spinazie en de tomaten toe aan de pan.
    • Voeg tot slot naar smaak de kruiden toe.
    • Na nog zo’n vijf minuten is de soep klaar om opgediend te worden!

    Eet smakelijk met Friesland Post!

    Wil je meer Fries eten? Wij delen op regelmatige basis recepten met een Fries tintje op onze website. In deze categorie vind je al ons gepubliceerde recepten. Ook publiceren wij iedere maand in ons blad een recept dat is samengesteld door een chef-kok van een Fries restaurant. Houd onze edities dus goed in de gaten voor meer kookinspiratie!

    Delen. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Vorige artikelWat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 januari 2019?
    Volgende artikel Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 januari 2019?

    Gerelateerde berichten

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    (H)eerlijk eten volgens de principes van Dutch Cuisine (+ kerstrecept)

    Laat een reactie achter Antwoord annuleren

    Bekijk en like ons op Facebook
    Friesland Post
    Deze maand in de Friesland Post
    • Maarteditie 2023

      Maarteditie 2023

      Voor het maartnummer van Friesland Post trokken we zoals altijd de provincie in. We namen onder andere een kijkje bij …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    • Vacatures
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook Twitter Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.