Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 september?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 13, 14 en 15 september 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, geschikt voor jong en oud.

1. Ljouwert Culinair
Hou jij van gezelligheid en lekker eten in de buitenlucht? Dan is Ljouwert Culinair zeker iets voor jou! Komend weekend, van 13 t/m 15 september, kun je namelijk allerlei hapjes en drankjes proeven in Leeuwarden. Daarnaast zullen er ook workshops georganiseerd worden en kun je genieten van live-muziek.  Meer dan twintig restaurants en delicatessenzaken zullen samenwerken om dit weekend tot een succes te maken. Het evenement vindt plaats op de Tweebaksmarkt, in de binnenstad van Leeuwarden. Dus, laat je zintuigen prikkelen en kom proeven! De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Ljouwert Culinair.

2. UIT Festival Sneek
Op zaterdag 14 september trapt Sneek met het UIT Festival het nieuwe culturele jaar af. Er zullen ruim 50 optredens plaatsvinden, waaronder spectaculaire optredens van straatartiesten. Daarnaast kun je rekenen op veel muziek, kunst en theater. Uiteraard is er ook genoeg te eten en te drinken. Het festival begint om 13.00 uur en eindigt met een slotoptreden rond 21.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op de website van Cultuurkwartier.

3. Wandelen met volle maan
De volle maan blijft intrigeren. Staatsbosbeheer organiseert daarom drie keer per jaar een wandeltocht bij volle maan. Op zaterdag 14 september vindt de eerstvolgende plaats. In het prachtige landschap van het Drents-Friese Wold beleef je tijdens deze wandeltocht de volle maan op de meest indrukwekkende manier. Samen met een gids struin je op deze avond, van 20.00 tot 22.30 uur, door de Kale Duinen. Het uitje is voor het hele gezin, kinderen mogen meelopen vanaf zes jaar. Volwassenen betalen €9,- en kinderen tot en met 12 jaar betalen €6,-.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

4. Open monumentendag 2019
Elk jaar vindt de Open Monumentendag plaats in heel Nederland. Dit jaar vindt de Open Monumenten plaats op 14 en 15 september. Op deze dagen openen duizenden monumenten in geheel Nederland gratis hun deuren. Het is één van de grootste cultuurevenementen van Nederland! De Open Monumentendag verbindt mensen met het Nederlandse culturele erfgoed. Ook in Friesland openen veel monumenten haar deuren. Ontdek de Friese cultuur door in contact te komen met haar monumenten. Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Plezier gegarandeerd dus!

Kijk voor het gehele programma en de deelnemende monumenten op de website van de Open Monumentendag.

5. Kanovaren door het Friese moeras
Zie de natuur ontwaken op bijzondere wijze: in een kano. Op de vroege ochtend van 15 september (7.00 tot 10.00 uur), organiseert It Fryske Gea een kano-excursie in Nationaal Park de Alde Feanen. Een natuurgids legt je alles uit over de planten en dieren die je onderweg ziet. De kano’s zijn geschikt voor meerdere personen. Iedereen boven de twaalf jaar mag meevaren. Dus: zet je wekker en geniet van al het moois dat de Alde Feanen biedt. Voor €8,- (leden €5,-) mag je meevaren. Let op: het is belangrijk van tevoren te reserveren. De beschikbare plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Kijk voor meer informatie op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de september-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties