Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het julinummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Recept: Friese suikerbroodpudding, lekker en origineel!
    Friese Suikerbrood Pudding
    Friese Suikerbroodpudding

    Recept: Friese suikerbroodpudding, lekker en origineel!

    0
    By onze redactie on 10 september 2019 Culinair

    Houd jij ook zo van Fries suikerbrood? Dan moet je dit recept voor suikerbroodpudding eens proberen! De speculaas/kaneelsmaak maakt het een ideaal recept voor de komende herfst en winter. Lekker als dessert of gewoon voor bij de koffie.

    Ingrediënten van deze Friese suikerbroodpudding:

    • 1 Fries suikerbrood
    • 150 g boter
    • 2 eieren
    • 1 tl speculaaskruiden
    • 150 ml slagroom (ongeklopt, zonder suiker)
    • 1 tl kaneel
    • 3 el suiker

    Verdere benodigdheden:

    • Springvorm
    • Oven
    • Bakpapier (eventueel)
    • Garde

    Bereidingswijze van deze Friese suikerbroodpudding: 

    Ingrediënten en benodigdheden bij elkaar gesprokkeld? Laten we beginnen!

    Bereiding:

    1. Zet de oven op 180 Cº en laat hem voorverwarmen. Smeer intussen de springvorm in met boter of gebruik bakpapier om de bodem te bedekken.
    2. Snij vervolgens het suikerbrood in dunne plakken.
    3. Bekleed met een deel van de gesneden plakken de bodem van de springvorm.
    4. Smeer er wat boter op, en besprenkel het laagje boter met een beetje suiker, kaneel en de speculaaskruiden.
    5. Leg vervolgens weer een bodem van het Friese brood hierboven op.
    6. Dit proces herhaal je totdat het brood op is. De bovenste laag mag ook weer besprenkeld worden.
    7. Nu is het tijd voor de eieren en de slagroom. Kluts de eieren in een kom met een garde.
    8. Meng de slagroom door het eiermengsel en giet dit mengsel over de bovenste laag.
    9. Druk het mengsel met de vingers even goed aan, zodat het ook binnenin het brood terechtkomt.

    Bakken:

    Bak de broodpudding in het midden van de oven in 15 tot 18 minuten gaar.

    Haal hierna de pudding eruit, maar laat het niet helemaal afkoelen. Warm is het het lekkerst!

    Tip

    Ben jij een echte keukenprins(es), en houd je wel van een uitdaging? Het kant en klare Friese suikerbrood zou je ook kunnen vervangen door een eigengemaakte versie! Het recept daarvoor kun je vinden op onze website.

    Op zoek naar meer Friese recepten?

    Wil je vaker koken en ook nog eens kennis maken met typische Friese gerechten? Houd dan zeker onze rubriek ‘culinair’ in de gaten. Hier vind je meer Friese recepten terug. Sommige recepten zijn eenvoudig, andere iets ingewikkelder. Voor ieder wat wils!

    Wil je gerechten van een echte kok namaken? Lees dan iedere maand het recept in de Friesland Post. In iedere editie laten wij een Friese chefkok aan het woord, die een heerlijk recept maakt met een Fries streekproduct.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleWat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 september?
    Next Article Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 september?

    Related Posts

    Historische kweeperentaart Museum Martena wint tweede prijs

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Juli-editie 2025

      Juli-editie 2025

      De juli-editie van Friesland Post ademt vrijheid, verbinding en zomers genieten. Maak kennis met betrokken Friezen die hun omgeving kleur …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.