Wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 december 2018?

0

Het is weer tijd voor winterfairs, kerstmarkten en fantastische wandeltochten. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 december 2018?

1. Op zoek naar vallende sterren in Lauwersoog
Iedere nacht kun je ze spotten: vallende sterren! Gedurende sommige nachten zijn er echter meer vallende sterren te zien dan in een ‘normale’ nacht. Zo ook aanstaande vrijdag. Dan vindt de Geminidenregen plaats. De boswachter van Nationaal Park Lauwersmeer vertelt je graag alles over vallende sterren en wanneer het onbewolkt is gaan jullie de sterren vanaf een veldbedje bekijken.

Meer informatie is te vinden op de website van het Nationaal Park Lauwersmeer.

2.Kom naar de kerstfair in Dickensstijl te Dokkum
Aanstaande vrijdag wordt Dokkum omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstdorp! Tijdens deze 10e editie kun je langs meer dan 100 kramen struinen, genieten van de prachtige acts of op de foto met een van de Dickens-personages.

Meer informatie is te vinden op de website van Kerstfair Dokkum.

3. Koeien knuffelen in Delfstrahuizen
Het is weer tijd voor een koeknuffeldag in Delfstrahuizen. Ga aanstaande zaterdag naar Boerderijrecreatie en ontspan tijdens het knuffelen van een koe. De ademhaling en de hartslag van een koe hebben namelijk een bewezen ontspannen effect op de mens 😉 Ga je knuffelen met Sjoukje, Hiltsje, Baukje, Bertha of toch met Sytske?

Meer informatie is te vinden op de website van Boerderijrecreatie.

4. Op naar het Lemster Dickens Festijn
Kun je geen genoeg krijgen van winterfairs? Kom dan naar het Lemster Dickens Festijn op 15 en/of 16 december. Wandel door de sfeervolle straten, ontmoet de bijzondere bijwoners en geniet van de vuurwerkshow! Op beide dagen is er een ruim aanbod van ruim 30 straattheateracts en meer dan 40 muzikale acts.

Meer informatie is te vinden op de website van het Lemster Dickens Festijn.

5. Woon Advendo’s Adventsconcert bij in Oudeschoot
Zondagmiddag 16 december vindt het sfeervolle Advendo’s Adventsconcert plaats in de Skoatterstsjerke in Oudeschoot. Ook dit jaar is Advendo, onder leiding van dirigent Chris te Hennepe, erin geslaagd om een verrassend muzikaal programma samen te stellen. Op de muzieklijst staan prachtige kerstliederen zoals de klassieker Oxford Intrada, maar ook “blazende kerstklokken” in “French Christmas”.

Meer informatie is te vinden op de website van ’n Gouden Plak.

Wat te doen in Friesland in december?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda én een overzicht met kerstmarkten. 

Delen:

Reacties