Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 december 2018?

0

Het einde van het jaar nadert en dat betekent: winterfairs, kerstmarkten en fantastische wandeltochten. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 december 2018?

1. Met fakkels door Joure lopen
Op vrijdag 21 december om 18.30 uur is het weer tijd voor de jaarlijkse fakkeloptocht in Joure. Meld je voor 18.30 uur op De Merk en wandel samen met de kerstman (en andere deelnemers) naar het D.E. plein. Hier kun je vervolgens genieten van heerlijke warme chocolademelk en mooie muziek! Of duik naderhand nog even de winkels in, want het is namelijk koopavond in Joure.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

2.Neem samen met je kinderen deel aan een wandeling bij Volle Maan
Ouders van stoere avonturiers opgelet! Op zaterdag 22 december schijnt de volle maan volop. Daarom organiseert It Fryske Gea een mysterieuze wandeling. Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen jullie samen door het moerasbos en de rietvelden. Eerst zien jullie de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Vervolgens neemt de natuurgids jullie mee in de wereld van de nachtdieren. Uilen, boommarters en vleermuizen mogen daarbij niet ontbreken!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Meld jou en je kind(eren) uiterlijk een dag voorafgaand aan de excursie aan (voor 15.00 uur).

3. Bewonder het boek ‘Leeuwarden en de Eerste Wereldoorlog’ in Leeuwarden
Op zaterdag 22 december vindt in het Historisch Centrum Leeuwarden de presentatie van het boek ‘Leeuwarden en de Eerste Wereldoorlog’ plaats. Geart de Vries, directeur HCL en mederedacteur van het boek, zal vertellen over de de totstandkoming van het boek. Met deze uitgave bieden de auteurs een klein panorama met vooral interessant bronnenmateriaal, aangevuld met een aantal dieper gravende artikelen over tot nu toe niet of nauwelijks belichte aspecten van die jaren.

Meer informatie is te vinden op de website van het Historisch Centrum Leeuwarden.
Opgave vooraf is wenselijk!

4. Kom naar het kerstconcert in Terband
Tetsje van der Kooi (sopraan) is terug met een nieuw kerstconcert in drie sfeervolle, oude Friese kerken: Kryst 2018. Aanstaande zondag 23 december is ze te vinden in Terband samen met haar muzikale vrienden. Tetsje brengt een prachtig programma met oude en nieuwe muziek, bekende en minder bekende liederen en ontroerende verhalen rond Kerst.Speciaal voor Kryst 2018 heeft Eppie Dam een Friese vertaling gemaakt van het Zweedse Koppångenen het beroemde gebed van Franciscus van Assisi: Instrument of Peace. Enkele Engelse traditionals kunnen niet ontbreken, maar Tetsje maakt ook uitstapjes naar Zweden, Rusland, Oekraïne, Schotland en Sarajevo. De verhalen van Frank Belt worden gedragen door muziek van onder meer Arvo Pårt.

Meer informatie is te vinden op de website van Tetsje.

Wat te doen in Friesland met kerst?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt alvast hele fijne feestdagen toe en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland met de kerstdagen? Lees dan dit artikel!

Delen:

Reacties