Wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 februari 2020?

0

Het weekend van Valentijnsdag komt steeds dichterbij, maar weet jij al wat je gaat doen en met wie? Ga je gezellig met je partner op stap? Of spendeer jij dit weekend met je familie of vrienden? Want Valentijnsdag draait niet alleen om romantiek, maar vooral om liefde. Daarom hebben wij alvast wat dingen om te doen in Friesland op een rijtje gezet, zodat jij dit weekend wat leuks kan gaan doen met de mensen van wie je houdt. 

1.Vier de liefde in Noordwolde!
Op de dag van de liefde kunnen jij en je partner genieten van een speciale high tea met als thema, je raad het al, de liefde. Theeschenkerij De Buytenplaets in Noordwolde organiseert een Valentijns Tea, waar je kunt genieten van een assortiment aan sandwiches, taartjes en scones, met daarbij een lekker kopje Liefdesthee. Voor 17,50 euro per persoon kun jij daar je Valentijnsdag vieren.

Let wel op dat reserveren noodzakelijk is en dat kan door te bellen naar 0561 431196.
Meer informatie is te vinden op de website van De Buytenplaets.

2. Schaatsers opgelet, bezoek Sneek
Een echte Elfstedentocht lijkt er dit jaar niet in te zitten, gelukkig komt het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek met een gezellig alternatief voor de hele familie. Hier kun je de Friese museum Elfstedentocht bezoeken en activiteiten doen die speciaal zijn georganiseerd voor kinderen en hun ouders, pakes en beppes. Verdien bijvoorbeeld stempels voor je eigen stempelkaart en maak kans op een Fries museum Elfstedenkruisje mét koek en zopie als je de vragen goed beantwoord.

Voor meer informatie over de openingstijden of toegangsprijzen kun je gaan naar de website van het Modelspoor Museum

3. Een muzikaal avondje weg in Drachten
Brassband de Bazuin Oenkerk presenteert: een romantische en muzikale avond uit. Op 15 februari in de Lawei in Drachten kun jij genieten van een echt Valentijnsconcert. Met een vernieuwd en gevarieerd programma belooft deze 33e editie, van het inmiddels jaarlijks concert, een geslaagde avond te worden, zowel voor zij die er minder bekend mee zijn en voor zij die al jaren fan zijn.

Voor meer informatie over de prijzen en tijden kun je terecht bij de website van de Bazuin Oenkerk.

4. Even een frisse neus halen in Earnewâld
De zondag betekend voor veel mensen een dag van relaxen en bijkomen van de drukke week, maar dit hoef je niet binnen te doen. Doe daarom mee met de zondagmiddagwandeling door de Alde Feanen op 15 februari. Bij deze wandeling krijg je veel van de mooie Friese natuur te zien en kan je lekker alleen of met je gezin uitwaaien in de natuur. In een groep, onder begeleiding van een natuurgids van It Fryske Gea, maak je een wandeling door het natuurgebied Alde Feanen richting het deelgebied het Wikelslân.

Voor informatie over de prijzen en voor het aanmelden ga je naar de website van It Fryske Gea en kijk je bij activiteiten, waar je de zondagmiddagwandeling door de Alde Feanen kan vinden.

Aanmelden kan uiterlijk tot de dag van tevoren (15 februari tot 15:00)

5. Ontdek de geschiedenis in Leeuwarden
Vikingen, de meeste mensen kennen de naam wel, maar wat doen Vikingen nou eigenlijk? In het Fries museum in Leeuwarden kun jij erachter komen tijdens de tentoonstelling ‘Wij Vikingen.’  Bij deze bijzondere tentoonstelling leer je van alles over deze piraten van de Noordzee. Van de Vikinginvallen en het plunderen tot een hele andere kant van de Vikingen. Bovendien is er op zondag 16 februari een speciale workshop waar je zelf je eigen Vikingschip kan maken, deze activiteiten duren van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Dus kom op 16 februari gezellig een dagje ontdekken in het Fries museum.

Voor meer informatie en informatie over de prijzen en openingstijden kun je terecht bij de website van het Fries Museum

Wat te doen in Friesland in februari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in februari.

Delen:

Reacties