Wat te doen in Friesland op 7, 8 en 9 februari 2020?

0

Het tweede weekend van februari ligt om de hoek. Weet jij al hoe je deze door gaat brengen? In het theater of liever wandelend door de natuur en onderwijl op de hoogte gebracht worden door een gids van de plaatselijke flora en fauna? We hebben alvast wat voorwerk voor je gedaan en de leukste uitjes voor je uitgezocht.

1.Kom naar de voorstelling: ‘een goed mens’
Wanneer je op je oude dag je leven in retrospectief kunt bekijken, kan het twee kanten op. Je kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen jaren en komt tot de conclusie dat het best geslaagde jaren waren. Of je kijkt terug en concludeert dat je in je jongere jaren te naïef was. En ben je zo bezien als senior dan wellicht ook te cynisch? De voorstelling ‘een goed mens’ op 7 februari van Jules Croiset en Victor Reinier blikken terug op het leven van een oude dokter en zijn jongere alter-ego. NRC en het Dagblad van het Noorden roemden de voorstelling respectievelijk met ‘formidabel’ en ‘indrukwekkend mooi’.

Meer informatie is te vinden op de website van Theater De Koornbeurs.

2. Het is (bijna) lente: de sneeuwklokjes bewijzen het
Als hun kopjes weer boven de grond uitsteken weet je dat het bijna lente is. De sneeuwklokjes en winterakoniet kondigen met flair de komende lente aan. Kom ze op 8 februari van 10.00 tot 11.30 uur bewonderen in park Martenastate. Een oude state waarin vroeger de adel leefde. Destijds lieten zij stinzenplanten afkomstig uit het buitenland aanplanten rondom hun state. Zodat de kleurenpracht van deze planten de bezoekers imponeerden met hun schoonheid. Geniet van het prachtige historische decor, waarin bomen van 300 jaar oud en de Engelse landschapsstijl je ontzag inboezemen. En als aanhoorder van de mooie verhalen van de excursieleider waan je je echt een beetje in vervlogen dagen.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor vrijdag 7 februari om 15.00 uur.

3. Dit bos heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan
Tijdens deze sprookjesachtige wandelexcursie op 8 februari wordt extra aandacht geschonken aan hoe de natuur in de winter overleeft. Dan ben je in dit bos op de juiste plek. De bomen in dit bos hebben de tand des tijds glansrijk doorstaan: in de 17e eeuw werd dit bos namelijk aangelegd. Over overleven gesproken! Wandel over de statige lanen, kijk uit over het IJsselmeer en breng een bezoek aan het feeërieke vredestempeltje. De natuurgids praat je bij over de plaatselijke flora en fauna. En blijf gefocust: heel misschien spot je wel een ree of das.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor vrijdag 7 februari om 15.00 uur.

4. De gezelligste kroegentocht van Nederland
Groot feest op 8 februari! Voor de achtste keer op rij wordt de grootste kroegentocht van Nederland georganiseerd: de gezellige elfkroegentocht. Zoals de naam al weggeeft voert de tocht langs elf verschillende kroegen in acht verschillende dorpen in Noordoost-Fryslân. De hoogste tijd? De deuren sluiten om 2.00 uur en meerdere artiesten en diskjockeys zorgen bij elke ‘post’ voor een spetterend optreden. En, vergeet je dan ook niet je stempel te halen? Bij een volle stempelkaar ligt jouw medaille veertien februari namelijk klaar.

Meer informatie is te vinden op de website van Beleef Kollum.

5. Betaalbaar uitje voor het gezin
Op zoek naar een betaalbaar uitje voor het hele gezin? Kom dan naar de Fryske sneupermerke op 8 en 9 februari. Waar op 5400 vierkante meter het leukste koopwaar uit staat gestald. Ook wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd. Er wordt namelijk onbeperkt koffie en thee geschonken. En dat geheel gratis. Ook voor de lekkere trek hoef je niet krom te liggen: de Fryske Sneupermerke is de goedkoopste markt van Nederland met extreem goedkope horeca; aldus de organisatie. Zo blijven je zintuigen scherp en heb je weer energie voor twee. Klaar om nog een rondje te maken.

Meer informatie is te vinden op de website van www.meukisleuk.nl

Wat te doen in Friesland in februari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in februari.

Delen:

Reacties