Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 juni 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 juni 2018?

1. Kermis in Veenwouden

Heerlijk met je gezin of vrienden genieten van de knalroze suikerspinnen, de draaimolen, spelkasten en de typerende kermisstem: “Nog één r-r-ronde dames en heren!” Je geniet al vanaf vandaag tot en met zaterdag van de kermis.

Meer informatie vind je op de website van Kermis Plezier.

2. Muzikaal Bootwateren op Ameland

Zin om dit weekend er écht even tussenuit te gaan? Bezoek dan zaterdag dit historische evenement op Ameland. De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar, welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Meer informatie vind je op de website van Bootwateren.

3. Vaderdagspecial in Surhuisterveen

Zondag is het natuurlijk Vaderdag, bij de een staat dit steevast in de agenda, de ander verrast zijn vader liever spontaan. Wat jouw voorkeur ook heeft, in Surhuisterveen is zaterdag een muzikaal feestje gaande voor alle vaders in ons land! Het centrum vult zich zaterdag met muziek en gezelligheid.

Meer informatie vind je op de website van Surhuisterveen.

4. Smartlappenfestival ‘Sneek met een Snik’

Dit jaar wordt alweer de vierde editie van het Smartlappenfestival gevierd. De Marktstraat vult zich met allerlei diverse artiesten en zorgen voor een gezellige en onvergetelijke zaterdagmiddag.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

5. It Kokelhûs Openluchtspel ‘Kokelspringe’ in Earnewâld

Zondag is er een bijzondere openlucht voorstelling, naar het volksverhaal Gouden Kokels van Baukje Siderius. Het openluchtspel wordt opgevoerd in en bij de Ringvaart en It Kokelhûs fan Jan en Sjut. Hoe kan het dat er gouden kokels groeien in de wateren van de Langeslootten in Earnewâld?

Meer informatie vind je op de website van Earnewâld.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juni? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juni-editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties