Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 juni 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 juni 2018?

1. Op naar Oerol

Al jaren reist menigeen af naar Terschelling, want ieder jaar verandert het eiland in de maand juni in één groot podium voor diverse disciplines. Dans, (straat)theater, beeldende kunst en muziek komen gedurende het tiendaagse evenement (15 t/m 24 juni 2018) allemaal voorbij. Geniet van de zon, ga los op een van de festivalterreinen, of geniet in alle rust van de muziek: aan jou de keus!

Meer informatie over Oerel is te vinden op hun website.

2. Paarden kijken in Dokkum

Ben je dol op paarden en/of zijn je (klein)kinderen, broers/zussen of ouders ‘verliefd’ op deze dieren? Kom dan aanstaande zaterdag naar Dokkum. Daar vindt de 79ste editie van de, gratis toegankelijke, Nationale Concours Hippique Dokkum plaats. In het Tolhuispark zal onder andere een ponykeuring worden georganiseerd. De jongste paardenliefhebbers zullen hier strijden om de ‘Oeds en Hielke’-wisselprijs. Verder zie je de mooiste combinaties voorbijkomen tijdens de dressuurwedstrijden en kunnen de kleinsten gratis ponyrijden.

Meer informatie over Concours Hippique Dokkum is te vinden op hun website.

3. Kom naar het kunstfeest in Marrum

Op 23 en 24 juni vindt er een 2-daags festival plaats in Marrum om de bijzondere kunst van Face & Body ART te delen, inspireren en laten zien! Op zaterdag wordt er een heuse workshopdag georganiseerd (deelname vanaf 18 jaar), waarbij je deel kunt nemen aan diverse workshops. De 24ste staat er een festivaldag gepland. Op deze dag kun je struinen langs kraampjes met make-up, schmink en andere producten en kinderen en volwassenen kunnen aanschuiven bij diverse workshops. Ook zijn er voor kinderen springkussens aanwezig!

Meer informatie over het Frysk Face & Body Art Festival is te vinden op hun website.

4. Gezelligheid tijdens garagesale in Mantgum

Met groot succes is er in de afgelopen jaren een garagesale georganiseerd in Mantgum en ook dit jaar staat er weer een sale gepland. Op zondag 24 juni 2018  gaan de inwoners van Mantgum op de oprit of vanuit de garage hun spullen verkopen. Bij de school mogen de schoolkinderen hun spullen verkopen. Tevens is er bij school catering aanwezige. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan activiteiten op school.

Alle bezoekers kunnen bij de deelnemers of bij de school een plattegrond ophalen, waarop alle verkooppunten zijn aangegeven.

Meer informatie over de garagesale in Mantgum is te vinden op hun website.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juni? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juni-editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties