Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 maart 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 maart 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 15, 16 en 17 maart 2019?

1.Kom in actie tijdens NL Doet
Het is weer tijd voor NL Doet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 15 en 16 maart steken duizenden mensen – samen met duizenden organisaties – de handen uit de mouwen. Knap bijvoorbeeld een buurtcentrum op, help mensen een tuin opknappen of maak een diner voor mensen die niet veel te besteden hebben.

Op NL Doet vind je een overzicht van alle klussen bij jou in de buurt!

2. Een avond vol theater in Nijega
Geniet 16 maart van een avond vol theater in Nijega. Het stuk “5%Lov” (regie in handen van Folkert Wesseling) speelt zich af in een keet. De jeugd drinkt een biertje of een frisje, danst met elkaar en ze hebben het vooral gezellig. Dan komt er een moment dat de sfeer verandert. Is het nog wel zo gezellig? Hoe dit kan en hoe dit afloopt zien jullie in dit bijzondere stuk!

Na het stuk van de jeugd staan de volwassenen op de planken. In “In Lokkige jirdei?” neemt het publiek een kijkje in het huis van Gryt Hoekstra. Een dag voor haar verjaardag is het een drukte van belang. Iedereen komt langs. Gryt begrijpt er niets van en vindt dat ze allemaal een dag te vroeg zijn. Ze is tenslotte de volgende dag pas jarig?! Maar zijn ze wel te vroeg? “In lokkige jierdei?” is een komisch stuk van Hugo Renaerts en is vertaald in het Fries door Hinke Wolthuizen. Hendrik van der Heide heeft de regie.

Meer informatie is te vinden op de website van Toniel Selskip Nij Begjin.

3. Leer meer over de veranderingen van de Zuiderzee
Harm Jan Wilbrink (o.a. Wadloopgids) kan prachtig vertellen! Op 16 maart vertelt hij je graag over De Zuiderzee. De Zuiderzee was eeuwenlang letterlijk het hart van Nederland en de kern van de visserij. Hoe ontwikkelde dit gebied zich? Hoe kwam het tot een einde en wat waren de gevolgen? De lezing duurt ongeveer 45 minuten, waarna er ruimte is om vragen te stellen. Een vrijwillige bijdrage voor de toegang wordt op prijs gesteld.

Meer informatie is te vinden op de website van Harm Jan Wilbrink.

4. Kunst kijken in Lauwersland
Het eerste weekend van de Kunst-aan-Huis route (9 en 10 maart jl.) was een groot succes! Grijp dus die kans en bezoek diverse kunstenaars tijdens het laatste weekend (16/17 maart).  Je kunt kunstenaars ontmoeten in hun ateliers of op een speciale locatie. Tijdens deze 28ste editie van Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland staat het thema ‘Buitenstebinnen’ centraal! De kunstenaars hebben prachtige werken gemaakt die aansluiten op dit thema, maar ze tonen ook hun werken die ze eerder hebben gemaakt. Ga op pad en bezoek de exposities van 24 kunstenaarsop onverwachte plekken in het Lauwerslandgebied. 

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

5. Vogels spotten op de vroege ochtend in het Drents-Friese Wold
Sta zondag 17 maart vroeg op en geniet van een lenteochtend, samen met de gids van Staatsbosbeheer. Ervaar de sfeer van de vroege lenteochtend en leer spelenderwijs de zang van een aantal vroege vogels kennen. De gids van Staatsbosbeheer laat je tijdens de wandeling diverse soorten ontdekken! Leer, geniet en dwaal mee door het Drents-Friese Wold. Van zandverstuiving naar vennetje en van heide naar moeras…. Na afloop staat er een warme kop thee met cake voor je klaar!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in maart?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties