Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 maart 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 maart 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 8, 9 en 10 maart 2019?

1.Demonstratie houtsnijden in Buitenpost
Ter aanvulling op de huidige expositie geeft beeldend kunstenaar en docent Marjolein Terwindt-Wetterauw aanstaande vrijdag een lezing met een demonstratie over houtsnijden. Met behulp van allerlei materiaal geeft Marjolein uitleg bij haar houtsneden, die nog tot 29 maart in het gemeentehuis te Buitenpost te zien zijn. De lezing  – georganiseerd door de Keunstkrite – is interactief en dit betekent dat een paar mensen uit het publiek kunnen meedoen. Marjolein Terwindt-Wetterauw zal vertellen over haar fascinatie voor houtsneden en de expositie toelichten.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Keunstkrite.

2. Kom schoonmaken in Nationaal Park Lauwersmeer
Aanstaande zaterdag organiseren Staatsbosbeheer en IVN een grote schoonmaakactie in het Nationaal Park Lauwersmeer. Er komt namelijk ieder jaar heel veel zwerfvuil terecht in het prachtige natuurgebied. Dit is niet mooi om te zien, maar vooral ook erg gevaarlijk. Vogels en zoogdieren zien het vuil namelijk soms voor voedsel aan en krijgen zo afval binnen. Bovendien komt het afval via de sluizen ook nog eens in de zee terecht, waardoor er een ‘plastic soep’ kan ontstaan.

Wil jij aanstaande zaterdag je steentje bijdragen tijdens de schoonmaakactie? Kijk dan op de website van Nationaal Park Lauwersmeer.

3. Kunst kijken in Lauwersland
In de weekenden van 9/10 maart en 16/17 maart kun je kunstenaars ontmoeten in hun ateliers of op een speciale locatie. Tijdens deze 28ste editie van Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland staat het thema ‘Buitenstebinnen’ centraal! 24 kunstenaars exposeren in vooral eigen ateliers op onverwachte plekken in het Lauwerslandgebied. Om de route, die ieder jaar weer opnieuw, toch wel behoorlijk lang is, exposeren ook enkele kunstenaars, soms van buiten het gebied, op gastlocaties binnen het gebied.

Wil je tijdens een van de genoemde weekenden de atelierroute afleggen? Bekijk de route en de lijst met deelnemers dan op de website van de organisatie.

4. Al fietsend roofvogels spotten in het Drents-Friese Wold
Roofvogels zijn fascinerende dieren, en er zijn meer dan je wellicht denkt! Ga aanstaande zaterdag samen met de gids van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht per fiets in het Nationaal Park Drents-Friese Wold en ontdek dat er in dit gebied meer roofvogels zijn dan je denkt! Je leert tijdens de fietstocht op een andere manier kijken, waardoor je in de jaren na de excursie meer roofvogels zult spotten dan ooit tevoren!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

5. Kom naar de familievoorstelling van de familie Kazàn
Aanstaande zondagmiddag 10 maart komt de bekende Hans Kazàn samen met zijn zoon Steven naar Balk. Hier laten zij, gedurende een familievoorstelling, een aantal mooie goochel trucs zien. In een razend tempo brengt het duo een wervelwind aan interactie, humor en verrassende magie!

Meer informatie is te vinden op de website van NUT Gaasterlan-Sleat.

Wat te doen in Friesland in maart?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties