Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 november?

0

Ben je inspiratieloos? Wil je dit weekend wel wat doen, maar je weet niet wat? Geen probleem! Lees dit artikel en je bent direct op de hoogte van de leukste activiteiten dit weekend. Kom er achter wat er te doen valt op 15, 16 en 17 november in Friesland.

Verhalenavond

Op vrijdag 15 november vindt, na het succes van vorig jaar, de Friese verhalenavond plaats. “Op verhalenavond ontmoet heel Fryslân elkaar om te luisteren naar verhalen”, aldus de organisatie. Verschillende dorpen doen mee, dus er is vast een verteller bij jou in de buurt. Je kunt naar verhalen luisteren in musea, cafés, verenigingen, bedrijven en zelfs in huiskamers. Deze verhalen kunnen over allerlei verschillende onderwerpen gaan, maar hebben een gemeenschappelijk thema: ‘Als stenen konden spreken’.

Meer informatie? Ga naar de website van de Verhalenavond.

Winterfair Workum

We lopen alweer tegen de winter aan: het is weer tijd voor gezellige winterfairs! In Workum wordt vrijdagavond 15 november de winter goed ingeluid tijdens de Winterfair Workum. In een gezellige sfeer kun je meer dan 60 kraampjes bezoeken. Voor nieuwe kerstspullen zul je zeker slagen! Niet alleen kun je hier dus lekker winkelen, ook zijn er verschillende activiteiten. Voor de kinderen is er een gratis ritje in de zweefmolen, voor de creatievelingen is er het klei-atelier (speciaal uit Amersfoort!) en de waaghalzen kunnen de toren van de Sint-Gertrudiskerk beklimmen. En dat is nog lang niet alles! Kortom: er is genoeg te doen en te beleven.

Meer informatie? Ga naar de website van Workum.

Sinterklaas intocht

Dit weekend komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Ook op verschillende plekken in Friesland zal Sinterklaas zich met zijn pieten op zaterdag 16 november laten zien. Of hij nu met de trein, met de bus, met de boot of op zijn paard komt: de intocht van Sinterklaas is altijd een groot feest! Bij de verschillende intochten worden ook verscheidene activiteiten georganiseerd. Veel Friese dorpen en steden zullen er weer een feestje van maken! Vol verwachting klopt ons hart..

Voor informatie over de verschillende locaties van de intochten ga naar deze website met alle info over de Sinterklaasintochten.

Brocante en landelijke markt Drachten

‘Ontmoeten, beleven, proeven en genieten,’ dat is het motto van de organisatie van de Brocante en Landelijke markt te Drachten. Deze 12e editie vindt plaats op 16 en 17 november, in de evenementenhal van het Fries Congresgebouw. Er zijn ruim 85 standhouders die hun waar verkopen. Niet alleen kun je woonaccessoires shoppen, er zijn ook lifestyleproducten, bloemen en kleding te vinden. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen entree te betalen. Volwassenen betalen €5,00. Dit kan contant aan de kassa betaald worden.

Voor meer informatie over dit evenement, bezoek de website van de markt.

Landelijk Atelierweekend

Dit weekend vindt het Landelijk Atelierweekend plaats, als onderdeel van de Nationale Kunstweek. Tijdens dit weekend openen honderden beeldende kunstenaars hun deuren voor publiek. Ook in Friesland zullen vele kunstenaars hun werk tentoonstellen. Zo zijn er alleen in Harlingen al meer dan 35 kunstenaars die meedoen. Het werk is erg gevarieerd. Van fotografie tot beeldhouwkunst en van keramiek tot patchwork. Tijdens het atelierweekend worden er ook verschillende extra activiteiten georganiseerd. Denk aan workshops, exposities en demonstraties.

Meer informatie? Bezoek de website van het Landelijke Atelierweekend.

Wat te doen in Friesland in november?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in november.

Delen:

Reacties