Welkom in de wereld van Disc Golf

0

In het gebied openbaar groen tussen de Weinmakker en de A32 te Heerenveen moet je tegenwoordig oppassen voor vliegende schotels. Niet de vervoersmiddelen van ‘ruimtewezens’ uit films, maar discs/frisbees van mensen die de sport Disc Golf beoefenen! Bij deze sport gooi je een disc/frisbee in zo weinig mogelijk worpen richting de basket. Deze sport is voor iedereen toegankelijk, omdat de courses (banen) in openbare parken liggen. Zo kan iedereen gratis spelen! Het enige wat je nodig hebt is een disc.

Eigenlijk is de sport vrijwel 1 op 1 vergelijkbaar met golf, zo vertelt Jelte Visser van Disc Golf Noord-Nederland. “Alle termen zijn ook afkomstig uit de bal golf sport. Waar het verschil ligt is dat wij een disc/frisbee gooien vanaf de tee. De disc wordt dus afgeworpen vanaf een tee richting de basket. Er is een een aantal worpen bedacht per hole en dat kan variëren van een par 3 tot zelfs een par 5. De hole is pas afgesloten als de disc tot rust is gekomen in de basket.”

Disc Golf in Friesland

De Friese fans van Disc Golf kunnen alleen terecht op de Course in Heerenveen. Een stukje rijden over de provinciegrenzen kan natuurlijk ook. Zo kun je in Beilen, Hoogenveen, maar ook in Groningen een poging wagen. Groningen was ook de plek waar Jelte kennismaakte met discgolf. “Drie jaar terug verzorgde ik de digitale illustraties voor de Disc Golf Course in Groningen en natuurlijk moest ik ook even mijn gezicht laten zien tijdens de opening. Zonder enige kennis was ik ook geregistreerd als speler en kreeg drie discs in mijn handen gedrukt. Sinds dat moment was ik verkocht en speel ik ook competitief.”

Materiaal

Die disc’s zijn eigenlijk de enige benodigdheden om de sport te kunnen beoefenen. “Één disc is er nodig om te kunnen gooien op een course. In Groningen en Hoogeveen is er ook de mogelijkheid om te huren en in Hoogeveen kun je ook fysiek discs kopen. Binnenkort zullen wij onze focus leggen op ons eigen webshop waar je alle Disc Golf gerelateerde items kunt vinden.”

Kom van de bank!

De focus ligt dus bij het starten van een eigen webshop, maar dat is niet het enige doel van Disc Golf Noord-Nederland. Jelte: “Wij willen meer mensen kennis laten maken met deze leuke, laagdrempelige sport. Ons doel is dus om meer mensen buiten te laten komen i.p.v. op de bank te blijven zitten. Een rondje gooien duurt al snel anderhalf uur.”

Meer informatie over Disc Golf

Er is een zeer actieve club actief in het Noorden genaamd Citypark Flyers. De Citypark Flyers hebben ook een club competitie genaamd: King of the North. Voor meer info kun je terecht op www.cityparkflyers.nl of kijk ook eens op de website van Disc Golf Noord-Nederland.

Delen:

Reacties