Wat te doen in Friesland op 16, 17 en 18 november 2018?

0

Wat ga jij doen in Friesland in dit tweede weekend van november? Ga je wellicht Sinterklaas verwelkomen in jouw dorp of stad, wandelen in het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland op 16, 17 en 18 november 2018?

1.Films kijken in Warns
Filmhuis Warns presenteert op 16 en 17 november het Turks Filmfestival 2018 met op vrijdag 16 november om 20.00 uur ‘Once upon a time in Anatolia (2011’), op zaterdag 17 november om 16.00 uur ‘Pandora’s Box (2008)’ en om 20.30 uur ‘Mustang (2015)’. Na het kijken van de drie films kun je genieten van een heerlijk diner!

Meer informatie is de te vinden op dit affiche van Dorpshuis De Spylder.

2. Zie ginds komt de stoomboot 
Vorig jaar kwam de Sint met heel veel pieten aan in Dokkum. Dit jaar zullen er wat minder Pieten aanwezig zijn, maar daardoor wordt het feestje zeker niet minder leuk! Traditiegetrouw zal de stoomboot om 14.00 uur aanmeren aan De Dijk, waarna de Sint samen met zijn vrienden de stad gaat verkennen.

Meer informatie is te vinden op de website van In Dokkum.

3.Kom naar het Wintercircus in Dokkum
Ga na de intocht van Sinterklaas in Dokkum niet meteen naar huis, want de goedheiligman opent het Wintercirsus in Dokkum om 16.30 uur. Het Duitse familiecircus Bossle slaat zijn tenten van zaterdag 17 november tot en met zondag 2 december op in Dokkum en presenteert een gezellig wintercircus voor de hele familie! Met spectaculaire stunts, duizelingwekkende acts en natuurlijk grappen en grollen, beloofd het een fantastische voorstelling te worden. En je hoeft niet te vrezen voor de kou, want je kunt plaatsnemen in een verwarmde circustent.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Wintercircus Dokkum.

4. Genieten tijdens het Gospel Event in Leeuwarden
Bijna is het zover! Na een intensieve voorbereiding van een half jaar is het tijd voor de uitvoering van
Gospel Event Leeuwarden 2018. Hét project van gospelkoor The Young Christian Singers uit
Leeuwarden. Zij verzorgen aanstaande zaterdag een spetterende concertavond met een projectkoor van bijna 90 zangers, het  gospelkoor met ruim 30 zangers en een band van 10 muzikanten. In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event
Leeuwarden 2018 is ook ruimte voor het thema ‘Verzet’. Via beeld en muziek wordt er aandacht besteed
aan gelijkheid onder mensen en de voorbeeldfiguren zoals M.L. King. Dit levert een gevarieerd
programma op dat wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal!

Meer informatie is te vinden op de website van het Gospelkoor.

5. Op naar de Flower Power Markt in Sneek
Wil je je laten informeren en inspireren over een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl?
Kom dan zondag 18 november naar de Flower Power Markt in Kunstencentrum Atrium in Sneek. De Flower Power Markt is een markt met lezingen en workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen, repareren, natuurlijke gezondheid, groen en zelf(voorzienend) aan de slag. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op de markt kun je heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Zo vind je er trendy handgemaakte producten, vintage, kleurrijke designer, alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding, accessoires, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires, en andere hippe duurzame goodies. Daarnaast kun je deelnemen aan allerlei workshops! Zo kunnen bezoekers milieuvriendelijke kaarsen maken, leren over een natuurlijke EHBO, samen haken of een rainstick maken van berenklauwstengels. 

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties