Wat te doen in Friesland op 9, 10 en 11 november 2018?

0

Wat ga jij doen in Friesland in dit tweede weekend van november? Ga je wellicht langs de deuren tijdens Sint-Maarten, wandelen in het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland op 9, 10 en 11 november 2018?

1.Bezoek het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden
Dol op films? Kom dan deze week naar Leeuwarden. Hier vindt van 5 t/m 11 november het Noordelijk Film Festival plaats. Er draaien tientallen films de komende dagen, dus er zit zeker een pareltje voor je bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een komische Zweeds drama genaamd ‘Amateurs’ of de psychologische Deense thriller ‘Robin’? Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel kijkplezier toe!

Het programma en meer informatie vind je op de website van het Noordelijk Film Festival.

2. Ruilfeest in Luxwoude
Ben je alvast cadeautjes aan het verzamelen voor Sinterklaas en Kerst? Kom dan aanstaande vrijdagavond naar Luxwoude. Tijdens het Sint/Kerst ruilfeest kun je een bigshopper (maximaal 1 per persoon) vol speelgoed en boeken inbrengen, en vervolgens op zoek gaan naar ander speelgoed. Heb je niet veel speelgoed of ben je zwanger van je 1ste kind en heb je nog geen speelgoed? Geen probleem, je bent van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op deze Facebookpagina.

3.Wandel mee tijdens de Eerste Wereldoorlog Tour in Leeuwarden
Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) organiseert op zaterdag 10 november 2018 een Eerste Wereldoorlog Tour van anderhalf uur. Gedurende de wandeling loop je door de binnenstad van Leeuwarden, onder leiding van een gids. Hij/zij wijst je op de sporen van de Eerste Wereldoorlog en leid je langs gebouwen waar Belgische vluchtelingen en Britse geïnterneerden werden opgevangen.

Meer informatie is te vinden op de website van HCL.
Let op: opgeven is noodzakelijk!

4. Wandelen bij Afsluitdijk Wadden Center
Enige tijd geleden dook er bij de afsluitdijk een heus Wadden Center op. Een prachtig gebouw waarin je van alles te weten komt over het Wad én waar je op het dak een frisse (of friese) neus kunt halen! Wil je ook een frisse neus halen? Wandel dan op 11 november mee met een gids van It Fryske Gea en leer alles over het Wad, de vismigratierivier die wordt gevormd en sluit de wandeling af met een kijkje op dat befaamde dak!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

5. Op naar de première van Tusken Twa Tuorren in Wergea
In de geest van Sint Maarten deelt de Sint Martinuskerk haar aardse bezittingen met de jeugdsoos, broedplaats voor organisatorisch en cultureel talent in Wergea (de jeugdsoos maakt gebruik van een gebouwtje naast de kerk). Maar wat gebeurt er als de kerk moet fuseren en daarbij de bestaande regelingen en budgetten worden aangepast? Wat als de jeugdsoos wegvalt? Hoeveel invloed heeft dat op de hele dorpsgemeenschap?

In een theaterspektakel ‘Tusken Twa Tuorren’ wordt dit thema uitgewerkt. Een verhaal waarin alle culturele verenigingen van Wergea een rol hebben, een productie met meer dan 100 medewerkers, gespeeld op drie unieke locaties: de rooms-katholieke kerk, de doopsgezinde kerk en de voormalige hervormde kerk. De première vindt aanstaande zondag plaats, maar je kunt de voorstelling ook bijwonen op 14, 16 17, 23 en/of 24 november.

Meer informatie is te vinden op de website van Tusken Twa Tuorren.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties