Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 oktober?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 18, 19 en 20 oktober 2019? Wij hebben voor dit weekend weer de leukste uitjes op een rij gezet. Zo hoef jij je niet te vervelen!

1. Openluchttheater Alice in Bangweer

Van 17 t/m 20 oktober speelt Muziektheater Langweer het openluchttheaterstuk Alice in Bangweer. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit openluchttheaterstuk een knipoog naar Alice in Wonderland. Het stuk zorgt voor een betoverende avond. Romke Gabe Draaijer, regisseur van het stuk, combineert geschiedenis met thema’s van nu. Draaijer wil Langweer tijdens de voorstelling omtoveren tot een heel andere wereld: “Denk aan een lichtjesstraat, een bloemenstraat…”, blikt hij mijmerend vooruit. Kortom: komt dat zien!

Meer informatie is te vinden op de website van Muziektheater Langweer. 

2. Wandeling met de Schemerschim van Staatsbosbeheer

Op de avond van zaterdag 19 oktober kun je dwalen door het Drents-Friese Wold. Maar, je gaat niet alleen! De Schemerschim van Staatsbosbeheer weet alles van het gebied en dit deelt ze met degenen die met haar meelopen. Zie de kleuren van de dag overgaan in de duisternis van de nacht. Een tocht voor het hele gezin. Kinderen mogen meelopen vanaf zes jaar, en betalen €5,-. Vanaf twaalf jaar betaal je €8,-.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

3. Kastanjemiddag (voor jeugd van 4-12 jaar)

Zaterdagmiddag 19 oktober organiseert Museum Dekema State in Jelsum een kastanjemiddag voor de jeugd. Naast het zoeken naar kastanje’s, zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Er zal bijvoorbeeld een spellencircuit zijn, en in de schuur wordt er geschminkt en geknutseld. Daarnaast kun je ook het museum komen bekijken. Kinderen hoeven niets te betalen, maar moeten wel begeleid worden door een volwassene. Volwassenen betalen €2,50.

Meer informatie is te vinden op de website van Museum Federatie Fryslân.

4. Groene Markt Rijsterbos

Zondag 20 oktober kun je een bezoekje brengen aan de Groene Markt in het Rijsterbos. De Groene Markt is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek, en staat geheel in het teken van ‘groen’. Biologische producten, duurzame hapjes en drankjes en handgemaakte kleding zal volop te vinden zijn. Naast duurzaamheid, gaat het vooral om de gezelligheid! Er zijn verschillende activiteiten, gelinkt aan het bos. Denk aan boogschieten en boomklimmen, of zaagwedstrijden. Geen zin in sport? Geen probleem. Er zijn ook stands met lekker eten, en heerlijke biersoorten. Puur natuur!

Meer informatie is te vinden op de website van de Gaasterlandse Natuurweek. 

5. Expositie Marijke van der Meij

Op zondag 20 oktober is de expositie van kunstschilder Marijke van der Meij te bewonderen in Aterlier III te Wergea. Marijke is opgeleid aan de Rietveld Academie in de jaren 80. De expositie bestaat uit schilderijen en tekeningen. Marijke laat in haar kunstwerken haar persoonlijke reflectie op de wereld zien. Zeker een kijkje waard! Om het geld hoef je het ook niet te laten, toegang tot de expositieruimte is gratis.

Meer informatie is te vinden op de website van Marijke van der Meij. 

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in oktober.

Delen:

Reacties