Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 april

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 april? Je leest het onderstaand!

Ga op South African Road Trip in Sneek
Het Khayelitsha United Mambazo Choir, uit de townships van Kaapstad brengt je vrijdag in gedachten naar Zuid-Afrika. Prachtige verhalen, live muziek en uitbundige dans laten de bijzondere mix zien van veschillende culturen en bevolkingsgroepen die op de Westkaap naast elkaar leven.

Lees meer over de South African Road Trip 

Dans mee met de koeien in Damwoude
Zaterdag om 11.00 uur gaan de koeien van Stadsboerderij de Molkerij voor het eerst weer naar buiten. Koeien dartelen zo vrolijk als ze naar buiten mogen, dat het op dansen lijkt. Terwijl je naar de dansende koeien kijkt, kan je genieten van een lekker ijsje gemaakt van de melk van diezelfde koeien.

Lees meer over Stadsboerderij de Molkerij 

Voorjaarsfair in de tuinen van Dekema State in Jelsum
Kwekers, bakkersproducten, brocante, sieraden en nog veel meer wordt er zaterdag aangeboden op de voorjaarsfair in Jelsum. Daarnaast zijn in de tuinen van Dekema State verschillende stinzeplanten te bewonderen. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, zij kunnen knutselen, boogschieten of een speurtocht doen.

Lees meer over de Voorjaarsfair 

Firese Molendag
Zaterdag vindt de eerste aparte Friese Molendag plaats. In het verleden waren de Friese molens te bewonderen tijdens het open monumentenweekend maar het gilde Friese Molenaars vond dat de molen een eigen gezicht moest krijgen. Daarom zijn deze derde zaterdag van april in heel Friesland (bijna) alle molens open voor bezichtiging.

Lees meer over de Friese Molendag 

Vier de opening van het watersportseizoen in Langweer
Zaterdag en zondag wordt het watersportseizoen geopend in Langweer. Op het water strijden meer dan 40 skûtsjes om de winst. Ondertussen wordt er gerend en gewandeld tijdens de Skûtsjerun en de Skûtsjekuier. Op zondag is in het centrum van Langweer ook nog een gezellige braderie te vinden.

Lees meer over de opening van het watersportseizoen

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties