Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 februari 2020?

0

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat menigeen er op uit gaat! Stampen in de waterplassen, wandelen in de natuur of schilderen in een museum: het kan allemaal. Zo ook in het laatste weekend van de voorjaarsvakantie. Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 21, 22 en 23 februari 2020? Lees dan snel verder!

1.Broodjes bakken na een winterwandeling in De Alde Feanen
Aanstaande vrijdag kunnen kinderen samen met een natuurgids van It Fryske Gea de natuur beter leren kennen. Tijdens een (winter)wandeling door Nationaal Park De Alde Feanen leren kinderen hoe dieren kunnen overleven in de vrieskou. Ook maken ze kennis met de vogels die speciaal vanuit verre landen naar Friesland komen om te overwinteren. 

Uiteraard zorgt zo’n stevige wandeling voor rammelende maagjes! Deze worden gevuld met heerlijke zelfgebakken broodjes. De gids zorgt voor een heerlijk warm vuurtje, waarna het wachten op de gebakken broodjes begint!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea
Let op: aanmelden vooraf (voor donderdag 20 februari 15.00 uur) is noodzakelijk.

2. ‘Lekker ite’ tijdens de Priuwke Dagen in Langweer
Tijdens de negende editie van de Priuwke Dagen (op 21 en 22 februari) kun je bij alle deelnemende horeca genieten van heerlijke gerechtjes, gemaakt met ten minste Ús Heit bier! Met de stempelkaart op zak (te koop voor 24 euro bij alle deelnemende horeca), kun je in één avond of in de twee avonden de route met acht restaurants afleggen!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Priuwke Dagen.

3. Ga met je (klein)kinderen naar de film in Burdaard
In het noorden van Friesland moet je vrijwel vanuit elk dorp een halfuur in de auto zitten voor je bij de dichtstbijzijnde bioscoop van een groot keten bent! Er zijn echter wel veel kleine bioscoopzalen te vinden in het noorden. Zo kun je aanstaande zaterdag (met je (klein)kinderen) naar de film Huisdiergeheimen 2 in Burdaard.  Zowel jong als oud zullen genieten van dit vervolg dat er weer fantastisch uitziet en dat weer een swingende soundtrack kent. De humor is scherp en in meerdere lagen neergelegd. Daardoor is het niet alleen voor kinderen leuk, maar ook voor volwassenen. Die kunnen zich bovendien mooi verplaatsen in Max als overbezorgde opvoeder. Als je dus alleen gaat om wat opvoedkunsten bij te leren, zullen we dit dan ook niet doorvertellen 😉 

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

4. Carnaval vieren in Sneek
Carnaval wordt sinds jaar en dag niet alleen in het zuides des lands gevierd, maar ook hier in het noorden. Zo kun je aanstaande zaterdag in Sneek genieten van een prachtige carnavalsoptocht! Deze 44ste editie start in de Van Giffenstraat, waarna de optocht verder trekt via: Almastraat, Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein, Nauwe Burgstraat, Kruizebroederstraat, Wijde Noorderhorne, Parkstraat, Bolswarderweg.

Meer informatie is te vinden op de website van de Oeletoeters.

5. Op naar het Observeum in Burgum
Sluit de voorjaarsvakantie met (klein)kinderen af in Burgum! Op zondag a.s. is het Observeum (inclusief het planetarium) geopend en staan er leuke activiteiten op het programma. Ontdek bijvoorbeeld wat water betekende in de Midden Steentijd of de Middeleeuwen, bouw een bootje of doe andere leuke proefjes met water. Iets wat ook uit waterstof bestaat: een groot deel van het heelal! De sterrenhemel zien én alles leren over water en waterstof? Kom dan zondag naar Burgum!

Meer informatie is te vinden op de website van het Observeum.

Wat te doen in Friesland in februari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in februari.

Delen:

Reacties