Wat te doen in Friesland op 28 en 29 februari en 1 maart 2020?

0

De maand maart staat op het punt van aanbreken, en je weet wat ze zeggen ‘maart roert zijn staart’. Haal die paraplu dus nog niet uit de auto en laat de regenpakken nog even liggen waar ze zijn, want ook tijdens de eerste voorjaarsmarkten kun je nog regendruppen verwachten 😉 Zo ook aankomend weekend! Desondanks hebben wij toch een aantal buitenactiviteiten op een rij gezet in deze editie van ‘wat te doen in Friesland’.

1. Kom naar de staatsopera van Tatarstan
Terug in Súdwest-Fryslân: het exotische meesterwerk van Bizet waarin twee vrienden, Zurga en Nadir, elkaar na jaren terugvinden. Maar hun hernieuwde vriendschap wordt bedreigd als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Voor het grote publiek is De Parelvissers vooral bekend vanwege het prachtige duet Au fond du temple saint, maar ook de aria van Nadir in de eerste acte, Je crois entendre encore, is een publiekslieveling.

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe benadering van deze klassieker. Het gezelschap is al ruim 25 jaar een graag geziene gast in de Nederlandse theaters met de mooiste opera klassiekers!

Meer informatie is te vinden op de website van Theater Sneek.

2. Samen tuinieren bij Boer Bart?!
Boer Bart en zijn vrouw Rianne gaan voor een groentetuin die 1000 jaar kan bestaan, net als hun boerderij! De tuin is voor iedereen, voor mensen mét en mensen zonder groene vingers. Want samen bouwen aan een waar paradijs, is toch veel leuker? Met de kennis van iedereen bij elkaar zullen de groenten uiteindelijk nog lekkerder zijn 😉

Wil jij meer weten over dit bijzondere project? Op 29 februari is er een informatieochtend op de boerderij van 10.00 tot 12.00 uur, inclusief koffie/thee/limonade en taart.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

3. Filmavond over leven in het veen in Kollumerzwaag
Op zaterdag 29 februari organiseert IVN Noordoost-Friesland een gratis filmavond over het leven in het veen in zalencentrum van Kollumerzwaag. De film is volledig opgenomen in het Hart van Friesland en vertelt het unieke verhaal over het ontstaan van de laagveengebieden. Het verhaal gaat over de veenarbeiders die ervoor zorgden dat het land drastisch veranderde: van ongerept landschap tot een cultuurlandschap. Ze moesten hard werken en verkeerden in mensonterende omstandigheden. Dit en meer ontdek je de 29ste in Kollumerzwaag.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de activiteit.

4. Op Woldsafari met Staatsbosbeheer
Nee, er is geen sprake van een spellingsfoutje hier. Het gaat echt om een Woldsafari, en geen Wolfsafari 😉 Samen met een gids van Staatsbosbeheer kun je op zaterdag 29 februari (en 21 maart en 19 april) op ontdekkingstocht door de wilde safari van het Drents-Friese Wold. Ontdek de mooiste plekken en praat na de safari na met de boswachter onder het genot van een kop koffie/thee of glas limonade. De boswachter houdt dan spreekuur, dus houd je vragen paraat!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

5. Beleef de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in Dokkum
Jaarlijks bezoeken meer dan 2,5 miljoen mensen Santiago de Compostella én meer dan 250.000 pelgrims ontvangen vervolgens een Compostella, het officiële certificaat van Camino, daar zij de route te voet of fietsend hebben afgelegd. Marjan van Aken en Jaap Baalbergen liepen en fietsten de Camino en vertellen zondag de 1ste alles wat je maar wilt weten tijdens hun interactieve presentatie in Dokkum.  Je maakt kennis met de hoogtepunten en dieptepunten van een pelgrimstocht, onverwachte ontmoetingen, ontberingen en verrassingen en er is veel ruimte voor vragen!

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek.

Wat te doen in Friesland in maart?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in maart. Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in maart.

Delen:

Reacties