Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 maart 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 22, 23 en 24 maart 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 22, 23 en 24 maart 2019?

1.Kom naar de voorstelling LOFBOOT in Theater de Bres in Leeuwarden
LOFBOOT is een intieme theatervoorstelling met een mix van toneel en variété. Een confronterende reis van twee artiesten (tevens beste vrienden) die terugkijken op hun carrière. De eerste artiest is Ritsko, dj-conferencier met groovy moves. De andere is Theo, goochelaar met melancholieke trekjes. Hun dromen waren 50 jaar geleden net als hun talenten groot, maar de vraag is, waar hebben zij toch de boot gemist?
Deze intieme theatervoorstelling is op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart bij te wonen!

Meer informatie is te vinden op de website van Ritsko van Vliet.

2. Loop de 14 van Terherne
Aanstaande zaterdag de 23ste wordt in Terherne, bekend als Kameleondorp, voor de 6e keer een bijzondere wandeltocht georganiseerd. Gedurende deze avondwandeling van ongeveer 14 kilometer loop je langs het Sneekermeer, het platteland en een paar pittoreske Friese dorpjes leidt. Je passeert onderweg bovendien 14 verschillende belevenissen die deze wandeling verrassend, sfeervol en uniek maken.

Voor aanvang van de wandeling kun je al in Terherne terecht om bij verschillende horecagelegenheden te genieten van een speciaal “wandelmenu”. Na afloop van de tocht is het nog gezellig toeven in Dorpshuis de Buorkerij, onder het genot van een drankje en gezellige muziek zijn foto’s van de tocht op een groot scherm te zien. Kortom een evenement om niet te laten lopen!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de 14 van Terherne.

3. Wandelen over Landgoed Olterterp
Majestueuze beuken, een prachtige oprijlaan, bloeiende rododendrons en een groot landhuis. Rondom Beetsterzwaag vind je prachtige landhuizen! Zo ook Park Huize Olterterp. Ontdek zaterdag 23 maart tijdens een wandelexcursie van It Fryske Gea het landgoed van 5,5 hectare groot én spot de vogels die er leven. Het oude bos op dit terrein wordt namelijk gewaardeerd door verschillende vogelsoorten die in de holten van bomen broeden.  Zo vertoeven de bosuil, boomklever en appelvink graag op het landgoed.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

4. Boekpresentatie ‘De boekhandel van de wereld’ in Leeuwarden
Op 23 maart a.s. komen schrijvers Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen naar Tresoar in Leeuwarden. Hier gaan ze hun boek presenteren, genaamd ‘De boekhandel van de wereld: drukkers, boekverkopers en lezers in de Gouden Eeuw’. 

In de zeventiende eeuw was Nederland het centrum van de boekenwereld. In het verhaal over de Gouden Eeuw wordt dit zelden verteld. Het was de tijd van de VOC, van Rembrandt en Vermeer, en alle aandacht is altijd uitgegaan naar de Hollandse schilderkunst. Maar per hoofd van de bevolking bezaten de inwoners meer boeken dan in enig ander deel van Europa. Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen vertellen wel het verhaal over ‘de boekhandel van de wereld’. De presentatie vindt deels in het Engels en deels in het Nederland plaats, met na afloop gelegenheid tot vragen en discussie.
Meer informatie is te vinden op de website van Tresoar.

5. Internationale platen- en cd-beurs in Leeuwarden
Ben je dol op vinyl? Kom dan aanstaande zondag naar Zaal Enzo in Leeuwarden. Hier wordt namelijk een heuse platen- en cd-beurs georganiseerd. Met veel vinyl (van rock ’n roll tot disco en van punk tot house), zijn alle genres ruim vertegenwoordig. Voor 4 euro inclusief 1 consumptie en gratis parkeren kun je de beurs met tientallen kramen bezoeken!

Meer informatie is te vinden op deze Facebookpagina.

 

Wat te doen in Friesland in maart?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties