Wat te doen in Friesland op 29, 30 en 31 maart 2019?

0

De tijd vliegt en het is dan ook alweer tijd voor het laatste weekend van maart! Wil je weten wat te doen in Friesland op 29, 30 en 31 maart 2019? Klik deze pagina dan vooral niet weg. Wij hebben namelijk een viertal leuke uitjes op een rij gezet voor zowel jong als oud!\

1.Luister naar de kleinzoon van Bob Marley
De Jamaicaanse/Amerikaanse reggaemuzikant Jo Mersa Marley – de kleinzoon van (!) – komt naar Sneek en neemt een te gekke live-band mee. Net als zijn grootvader (Bob Marley) en vader (Stephan Marley) zit reggae bij Jo in het bloed. Zijn nummers doen het goed in de hitlijsten van iTuens en Spotify en hij werkt samen met een aantal grote artiesten, waaronder Damian ‘Jr Gong’ Marley. Wil je de kleinzoon van Bob Marley horen zingen? Kom dan aanstaande vrijdagavond naar Theater Sneek. Jo maakt hier een stop tijdens zijn tour door Europa!

Meer informatie is te vinden op de website van Theater Sneek.

2. Wandelen vlakbij Katlijk
In het zogeheten cultuurbos bij Katlijk kun je heerlijk wandelen (samen met een gids van It Fryske Gea of alleen)! Dit bos – met een statig karakter en lange rechte lanen – is ooit aangelegd om hout te produceren. Vandaag de dag doet het bos dienst als woonplaats van diverse dieren en planten. Naast de prachtige Schotse Hooglanders, kun je ook damherten, reeën en bosvogels tegenkomen! Vergeet vooral niet om de uitkijktoren aan de rand van het bos te beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het beekdalgebied ‘De Tjongervallei’, het beekdal van de rivier de Tjonger.

Aanstaande zaterdag kun je het bos verkennen met een gids van It Fryske Gea.
Meer informatie over deze excursie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

3. Tijdens het Museumweekend naar de Schierstins in Feanwâlden
Gedurende het Museumweekend worden rondleidingen georganiseerd langs de stinzenplanten rondom de Schierstins en kun je ook het gebouw zelf bewonderen. Deskundige gidsen vertellen de bezoekers over de stinzenplanten en de stinshistorie. Het bijzondere van de Schierstins-tuin is dat het de meeste soorten stinzenplanten op zo’n relatief kleine oppervlakte herbergt. Ook bijzonder is het feit dat de soortnaam ‘stinzenplanten’ bedacht dankzij de bloeiende planten rondom de Schierstins.

Meer informatie over de rondleidingen is te vinden op de website van de Schierstins.

4. Kom naar de Kunst Koeien Parade in Delfstrahuizen
Kom aanstaande zondag naar Boerderij Recreatie in Delfstrahuizen en bewonder de Kunst Koeien Parade. Aan de oevers van het Tjeukemeer zijn een aantal prachtige, levensgrote koeien te bewonderen: kunstkoeien welteverstaan. Ter plaatse wordt er nog een koe beschilderd door kunstenares Geke de Vries. Dit doet zij samen met een aantal kinderen! Ook kun je mee doen aan een heuse prijsvraag, waarbij je wordt gevraagd om een naam te bedenken voor een kunstkoe zonder naam. De origineelste namen en foto’s worden beloond met een knuffelkoe!

Meer informatie is te vinden op de website van Boerderij Recreatie.

Wat te doen in Friesland in april?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties