Wat te doen in Friesland op 23 en 24 november 2018?

0

Nog een weekend te gaan en dan breekt de laatste maand van dit jaar weer aan! Mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland op 23 en 24  november 2018?

1. Genieten tijdens Lichtkunstfestival in Leeuwarden
Van 22 tot en met 24 november verrassen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland je met weergaloze mediakunst in de binnenstad van Leeuwarden tijdens Urban Night Adventure, oftewel LUNA. Hiernaast is er van alles te beleven op het gebied van film-, licht- en geluidskunst. Iedere avond vanaf 17:00 uur belooft een verrassend avontuur in het donker. Bezoek op de ‘bonnefooi’ de diverse kunstwerken, of sluit aan bij een rondleiding van A Guide To Leeuwarden.

Meer informatie is te vinden op de website van LUNA.

2. Bewonder de vollemaan vanuit het Drents-Friese Wold
Hoe vaak kijk jij eigenlijk naar de maan? Wat ons betreft kun je er niet vaak genoeg naar kijken! De volle maan blijft namelijk een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens de vollemaanwandeling op 23 november in het Drents-Friese Wold ga je samen met een gids van Staatsbosbeheer kijken naar die mooie maan. Je dwaalt door de Kale Duinen en over de maan verlichte velden. Een avond die je niet snel vergeet!

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

3.Op naar de kerstmarkt in De Westereen
De eerste kerst-hits heb je ongetwijfeld al voorbij horen komen op de radio, maar wist je dat ook de eerste kerstmarkten alweer worden georganiseerd? Zo kun je aanstaande vrijdag en zaterdag de kerstsfeer proeven in De Westereen. In markthal Het Spoor is een keur aan brocante en groen te vinden. Uiteraard kun je er ook genieten van lekkernijen. Neem bijvoorbeeld een lekker stuk appelgebak, eet een tosti of geniet van een heerlijke kop koffie.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van markthal Het Spoor.

4. Genieten van een Sinterklaas sprookje in Kollum
De toneelploeg van de Sint Nicolaascommissie NOF heeft voor de 60ste keer een Sinterklaas sprookje bedacht! De titel van het sprookje van dit jaar luidt: Cirque du freak! Het sprookje is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen zijn meer dan welkom op 24 november a.s.

Meer informatie is te vinden op de website van Beleef Kollum.

5. Sneupen op de kinderkleding- en speelgoedbeurs in Lemmer
Ben je nog op zoek naar kleding voor je kroost? Misschien voor de kerstdagen, of voor de koude winterdagen die eraan komen? Kom dan aanstaande zaterdag naar de kinderkleding- en speelgoedbeurs in Lemmer. Zowel nieuw- als tweedehands spullen worden hier verkocht.!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de beurs.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties