Wat te doen in Friesland op 30 november en 1 en 2 december 2018?

0

De laatste maand van dit jaar staat op het punt van aanbreken! Mocht je nog op zoek zijn naar leuke uit-tips voor dit weekend, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland op 30 november en 1 en 2 december 2018?

1. Beleef het Wad in Dokkum
De film WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels en planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film. WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan je je serieus zal afvragen of dit echt Nederland is!

Meer informatie is te vinden op de website van Sense Dokkum.

2.Luisteren naar een muzikale ode in Grou
Het is je vast niet ontgaan: Grou stond het gehele culturele jaar 2018 in het teken van de vier broers Halbertsma; Joost, Tjalling, Binnert en Eeltje. Allen geboren eind 18e eeuw, Grousters en iconen van de Friese taal en cultuur. Grou sluit dit culturele jaar af met een uniek concert door Brassband Apollo en Vocal Group Sjonge Jonge. Het leven van de Gebroeders Halbertsma biedt volop inspiratie voor een
mooie, muzikale avond. Je wordt meegenomen naar het jaar 1822, naar het logement Hof van Brussel in
Grou. Daar logeerde dokter Eeltje Halbertsma voor langere tijd. De sfeer is er los en
ongedwongen. Er worden grappen gemaakt en verhalen verteld. Uitbaters Johannes en Durk
Sjollema heten je welkom en leiden je op speelse wijze door de muziekverhalen!

Meer informatie is te vinden op de website van Klinke en Daverje.

3. Kom in aanraking met kunst in Leeuwarden
Kunstbende is een evenement dat toegankelijk is voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. In de aanloop naar de regionale voorronde van Kunstbende op 24 maart 2019 bij Cultuur Kwartier Sneek organiseert Kunstbende Friesland de komende maanden workshops in alle categorieën van de nationale talentenwedstrijd. De sessies vinden plaats in Heerenveen, Leeuwarden en Drachten. Aanstaande zaterdag vinden er in Stadsschouwburg De Harmonie, het Fries Museum, Keramiekmuseum
Princessehof en Neushoorn workshops plaats, gericht op  dans, fashion, DJ, expo, taal en muziek.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kunstbende.
Hier kun je je ook aanmelden!

4. Wandelen bij en rondom het Afsluitdijk Wadden Center
Je hebt hem vast al eens vanuit de verte bekeken: het Afsluitdijk Wadden Center. Een gigantisch, mooi gebouw waarin je verhalen en beelden kunt vinden over het Wad én waar je vanaf het dak een prachtig uitzicht hebt over het Waddengebied. Wil je ook een frisse neus halen en genieten van het Wad? Wandel dan op 2 december mee met een gids van It Fryske Gea en leer alles over het Wad, de vismigratierivier die wordt gevormd en sluit de wandeling af met een kijkje op dat befaamde dak!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in december?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda én een overzicht met kerstmarkten. 

Delen:

Reacties