Wat te doen in Friesland op 24, 25 en 26 februari

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 24, 25 en 26 februari? Je leest het onderstaand!

Break free tijdens dit eerbetoon aan Freddie Mercury
Op 24 november 2016 was het 25 jaar geleden dat wereldster Freddie Mercury overleed. I want to break free, naar de gelijknamige hit is een grootse theatershow die het leven van de legende laat zien. Vrijdag is de show te bewonderen in Theater Sneek. Omringd door het gedetailleerd nagebouwde decor van alle grote stadionconcerten brengen o.a. Timothy Drake en Linda Kindesbergen alle grote hits ten gehore. Op een groot videoscherm wordt d.m.v. sfeerbeelden, foto’s, teksten en livebeelden het verhaal achter Freddie Mercury en Queen verteld. Een prachtig eerbetoon aan deze legendarische artiesten.

Kijk voor meer informatie op deze website

Proef het beste van Friesland tijdens De Priuwke Dagen in Langweer
Tijdens dit tweedaagse evenement hebben de horecagelegenheden in Langweer voor hun kaart uitgebreid met een typisch Fries gerecht. Denk aan Waldbeantsjes, Riperkrite kaas of Kollummer Zoete Erwt. Vrijdag en zaterdag kan je met een stempelkaart voor achttien euro bij zes horecazaken een heerlijk gerechtje eten. Houd je van lekker eten, gezelligheid en van Friesland? Dan is dit het evenement voor jou.

Kijk voor meer informatie op deze website

Bewonder authentieke Friese producten langs de Noord-Friese Winkeltjesroute
Benieuwd naar de winkels die op het Friese platteland te vinden zijn? Leg dan zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur de Noord-Friese Winkeltjesroute af. De route strekt zich 35 km lang uit tussen Ferwert en Dongeradeel. Beginnend bij Foarinoar Vintagekleding & Brocante in Blije rijd of fiets je langs winkels vol brocante, bloemen gordijnen, aardewerk en kaarsen. Tussendoor kan er natuurlijk koffie gedronken worden, bijvoorbeeld op Annies boerderijzolder. Ook ontvang je bij elke winkel een stempel en een volle stempelkaart levert een leuk presentje op.

Kijk voor meer informatie op deze website

Wandel van Drachten naar Ureterp voor het goede doel 
Loop zaterdag vanuit het Fries Congrescentrum Drachten naar Ureterp. Het is mogelijk om 5, 10, 15, 20 of 25 km te lopen. De vijf euro die je betaalt om je in te schrijven gaat naar het goede doel “De Zonnebloem”. Zij organiseren uitstapjes voor mensen met een beperking. Dit keer zullen zij het geld besteden aan een uitstapje naar de Keukenhof. Aan het eind van de wandeltocht krijgen alle kinderen een medaille. De volwassenen mogen zelf een medaille kopen voor twee euro extra.

Kijk voor meer informatie op deze website 

Luister naar jong pianotalent Ramon van Engelenhoven
Op zesjarige leeftijd begint hij met pianospelen en op zeventienjarige leeftijd wint Ramon van Engelenhoven de eerste prijs bij het Internationaal Steinway pianoconcours. Inmiddels is hij 21 en speelt hij op de meest bijzondere plekken. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot de huiskamer van Princes Christina. Zondag treedt dit jonge talent op in het Karmelklooster in ons eigen Drachten en jij kan er bij zijn.

Kijk voor meer informatie op deze website 

Wat te doen in Friesland in februari?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties