Wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 oktober 2019?

0

Het laatste weekend van oktober 2019 staat voor de deur! Het weekend waarin we een uurtje langer kunnen slapen door de wintertijd die ingaat, maar ook een weekend volop leuke activiteiten. Wil jij weten wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 oktober 2019? Kijk dan mee!

1. Coole Kidsnacht 2019 

Na het succes van vorig jaar, vind ook dit jaar de Coole Kidsnacht plaats. Op de avond van vrijdag 25 oktober openen verschillende culturele organisaties in Friesland haar deuren. En dit na sluitingstijd! Van 17.00 tot 21.00 uur hebben de kinderen het rijk alleen. Maar, natuurlijk mogen ouders, oma’s, opa’s en begeleiders ook mee. De instellingen organiseren allerlei leerzame, spannende en vooral coole activiteiten. Maak bijvoorbeeld je eigen zonnewijzer in het Eise Eisinga Planetarium of loop een spannende tocht bij het Woudagemaal in Lemmer.

De kosten en tijden variëren per instelling. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende culturele organisaties op de website van Museum Federatie Fryslân.

2. De jaarlijkse Dollersdei in Damwâld

Op zaterdag 26 oktober staat openluchtmuseum De Sûkerei weer in het teken van de jaarlijkse “Dollersdei”, de feestelijke afsluiting van het museumseizoen. Bezoekers kunnen o.a. deelnemen aan demonstraties waarbij de cichoreiwortel gewassen, gehakt en verbrand wordt. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een fotopuzzel speurtocht, een kleurplaatwedstrijd en oud-Hollandse spelletjes. Ouders mogen natuurlijk ook meedoen 😉  Natuurlijk zijn de cichoreidrogerij, de drie wâldhúskes en de nieuwe poldermolen – met een prachtig schippersbootje – ook te bezichtigen met uitleg van de sfeervol geklede vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op de website van Musuem De Sûkerei.

3. Lichtjestocht in Park Vijversburg

Aankomende zaterdag (de 26ste) is het de Nacht van de Nacht. Gedurende deze nacht gaan in vele gemeenten de lichten uit én worden er talloze activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichtvervuiling!

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt in Park Vijversburg een spannende, maar vooral sfeervolle lichtjestocht georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De kinderen worden met een opdracht het donkere park ingestuurd. Een hele belevenis om ’s avonds in het park te zijn. Dit jaar is het in thema van Alice in Wonderland. Een thema dat theatraal verwerkt wordt!

Meer informatie over de activiteit in Park Vijversburg is te vinden op hun website.
Alle andere activiteiten die georganiseerd worden in Friesland in het kader van de Nacht van de Nacht, vind je hier.

4. Sing-in met Wiebe Kaspers in Leeuwarden

Wat is er fijner dan met z’n allen te zingen of lekker naar Friese liederen te luisteren? Wiebe (van de band Wiebe) neemt de bezoekers van Tresoar a.s. zondag mee op reis langs Friese evergreens en meezingers. Met speciale aandacht voor het beroemde lied dat Waling Dijkstra heeft geschreven: ‘Wat bisto leaflik rizende simmermoarn’!

​Een informeel concert van twee uren waarbij het publiek zoveel mogelijk meezingt en informatie meekrijgt over Waling Dijkstra en de Friestalige muziek tot nu toe. et repertoire bestaat uit een leuk inzingliedje om de keel te smeren en dan begint het echt met  Waling’s ‘Rizende simmermoarn’, gevolgd door bekende Friese liedjes en kinderliedjes van nu. Primeur van ‘Bello’ van Annie M.G. Schmidt in het Fries en nog een paar eigen liedjes van Wiebe in het Fries!

Meer informatie is te vinden op de website van Tresoar.

5. Uitwaaien op de Warkumerwaard

Vlakbij Workum vind je de Warkumerwaard! Een prachtig gebied waar vogels graag vertoeven. Vanwege deze vogels en hun kwetsbaarheid is de Warkumerwaard normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Tijdens de excursie van It Fryske Gea a.s. zondag wordt er een uitzondering gemaakt! Samen met natuurgids Willem Boersma ga je op pad door ‘zijn’ gebied. Willem vertelt onderweg smeuïge verhalen over zijn belevenissen en laat je genieten van al het moois in de natuur, En net een beetje geluk neemt de charismatische natuurgids je nog mee naar de ‘nestkasten’ voor bergeenden. Op ingenieuze wijze maakte Willem voor deze holenbroeders speciale plekken om te broeden!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden voor zaterdag 26 oktober 15.00 uur.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in oktober.

Delen:

Reacties