Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 november 2019?

0

Wat gaat de tijd toch snel! Het eerste weekend van november komt er alweer aan. Natuurlijk helpen wij je graag om ervoor te zorgen dat je je niet zal vervelen. Wil je weten wat er 1, 2 en 3 november te doen is in Friesland? Lees mee!

1. Spokentocht Burgum (8 t/m 12 jaar)

De tijd rond Halloween is altijd net wat griezeliger dan normaal. Observeum Burgum (museum en sterrenwacht) organiseert vrijdag 1 november een spokentocht waarbij je lekker kunnen griezelen! In het bos ga je op zoek naar 8 planeten die bij ons zonnestelsel horen. Maar, de spoken en griezels zullen het je niet gemakkelijk maken! Je loopt in een groepje en start op een vaste tijd. Deze tijd krijg je direct door bij opgave. Durf jij dit avontuur aan? Kinderen betalen €4,00 en volwassen begeleiders €5,00.

Meer informatie vind je op de website van het Observeum Burgum.

2. Kuierjûn Langweer

Op zaterdagavond 2 november kun je een bijzondere, gezellige wandeling maken in Langweer. Deze wandeling is 5 kilometer lang en geschikt voor jong en oud. Rustig wandelen en onderweg genieten van mooie lichtgevende objecten die de route extra bijzonder maken. Op de route vind je ook verschillende plekken waar je een hapje en drankje kunt nuttigen en kunt genieten van mooie muziek. Heb je na de wandeling nog energie over? Dan kun je de avond afsluiten met een bezoekje aan Café de Tapperij.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Kuierjûn.

3. Kunstmaand Ameland

Dit weekend is de start van Kunstmaand Ameland. Tijdens de populaire jaarlijkse kunstmaand zijn er meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland die exposeren in het dorp Nes. Je kunt verschillende soorten kunst bewonderen: van fotografie tot schilderkunst, en van beeldhouwkunst tot keramiek. Daarnaast kun je kiezen uit vele verschillende activiteiten. Denk aan workshops, lezingen, films en concerten. Er is zoveel te ontdekken!

Meer informatie vind je op de website van Kunstmaand Ameland.

4. Rondleiding Schatkamer

Geschiedenisliefhebber? Bezoek zondag 3 november het Historisch Centrum Leeuwarden en neem een kijkje in de schatkamer! In deze schatkamer worden opmerkelijke voorwerpen en documenten tentoongesteld. Aan de hand van deze objecten wordt het verhaal verteld van verschillende personen en gebeurtenissen uit de Nederlandse en Friese geschiedenis. De rondleiding wordt afgesloten in de expositieruimte. Om de kosten hoef je het niet te laten, deze rondleiding is gratis! De rondleiding duurt van 15.00 tot 15.45 uur.

Meer informatie vind je op de website van Historisch Centrum Leeuwarden. 

5. Wildpluk workshop

Verzamelen zit in ons DNA. De mensheid heeft ontelbaar veel jaren geleefd van het verzamelen van eetbare planten, kruiden, bloemen, noten en bessen. Tegenwoordig is daar weinig van over. Juist daarom is het interessant om erachter te komen wat we tegenwoordig nog allemaal uit de natuur kunnen halen. Op zondag 3 november kun je daar achter komen. Tijdens deze wildpluk workshop in Leeuwarden wordt er een wandeling gemaakt waarbij er zo’n 20 verschillende eetbare soorten voorbij zullen komen. Een aantal zal geplukt en geproefd worden. Ook leer je de basis van determineren, en wat je allemaal kunt doen met je eigen gevonden ingrediënten. Je leert met ‘oerogen’ naar het landschap te kijken. Interessant!

Meer informatie vind je op de website van Groene Avonturen.

Wat te doen in Friesland in november?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in november.

Delen:

Reacties