Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 april?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 april? Je leest het onderstaand!

Kijk en luister naar Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering
Vrijdag wordt deze bijzondere muziektheaterproductie door toneelgroep Maastricht opgevoerd in de Harmonie. Tegen de achtergrond van het oudste jaarlijkse popfestival ter wereld wordt de liefde tussen Wiel en Lies besproken. Toneelspel wordt afgewisseld met beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief.

Lees meer over Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering 

Plezier voor de kleintjes tijdens de Boartersdei in Nij Beets
Zaterdag wordt het terrein van openluchtmuseum ’t Damshus in Nij Beets omgetoverd tot een waar speelparadijs. Op de Boartersdei is er van alles te doen. Zo kan je hoefijzer gooien of stokvangen. Maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om creatief bezig te zijn zoals knutseltafels en activiteiten als kralenkettingen en kaarsen maken. Tijdens deze middag zullen kinderen zich zeker niet vervelen.

Lees meer over de Boartersdei.

Lezing van SMAMF over luchtoorlog boven Friesland in Cornjum
Zaterdagavond kun je in Cornjum aanwezig zijn bij een lezing van Douwe Drijver en Alexander Tuinhout. De boeiende lezing gaat over de luchtoorlog boven Friesland. Er worden twee ‘crashes’ behandeld, namelijk de Short Sterling die neerkwam in de oorlogsjaren bij Blija en het neerstorten van de Halifax bij Spears. Ook wordt de rol en functie van vliegbasis De Fliegerhorst kort toegelicht.

Lees meer over deze lezing.

Bewonder prachtige bloemen tijdens de Stinzenstruin in Stiens
Zaterdag kan je om één uur terecht in het Pakhûs Solo. Daar wordt onder het genot van een kopje koffie of thee een informatief ‘praatsje’ gegeven. Vervolgens mag je door de tuin struinen. Deze staat op dit moment vol met mooie bloemen zoals Sneeuwklokjes, Bonte Krokussen en Winterakoniet.

Lees meer over de Stinzenstruin.

Kijk en luister naar de vroege vogels van het Drents-Friese Wold
Op zondag ga je om zes uur ’s ochtends ga je met een gids van Staatsbosbeheer het Drents-Friese Wold in. Zo loop je door een fluitconcert van de vele vogels die dit bosgebied rijk is. Ondertussen vertelt de gids je meer over de verschillende vogels.

Lees meer over vroege vogels.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties