Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 juni 2019?

0

De zomer is begonnen én het laatste weekend van juni staat voor de deur. We zijn dus alweer op de helft van 2019! Ook voor dit weekend hebben wij weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Feesten in Dokkum tijdens Dokk’em Open Air
In 2002 begon een groep vrienden uit Dokkum en Raard aan het realiseren van hun jongensdroom. Deze droom is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volledig tweedaags metalfestival, met grote internationale acts, twee podia en een camping! Na een aantal jaren zonder festival, organiseren de heren (met een enorme groep vrijwilligers, buurtbewoners en bedrijven) dit jaar voor de 12e keer Dokk’em Open Air. Op het evenemententerrein bij het Tolhuispark in Dokkum zal op 28 en 29 juni menig metal-liefhebber te vinden zijn!

Meer informatie is te vinden op de website van Dokk’em Open Air.

2. Winkelen in Noord-Friesland
Tover de tassen maar weer tevoorschijn, want het is weer tijd voor de Noord-Friese Winkeltjesroute.
Alle winkeltjes en ateliers van de plattelandsroute openen hun deuren tijdens dit terugkerende evenement (iedere donderdag en iedere laatste zaterdag van de maand) . Het aanbod in de winkels en ateliers varieert van brocante, tweedehandsgoed en vintagekleding tot servies, mode, bloemen, kaarsen, glasmozaïek, glas-art, ambachtelijk linnengoed, woonaccessoires en landelijke cadeau-artikelen. Men kan bovendien deelnemen aan workshops!

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

3. Voorbij de grens tijdens festival in Stroobos
Wegens het grote succes van voorgaande jaren vindt op zaterdag 29 juni 2019 de 3e editie van Muziek- en Theaterfestival ‘Voorbij de Grens’ plaats op Landgoed De 4 Elementen in Stroobos. Tijdens dit -gratis toegankelijke – festival legt men de verbinding tussen Groningen en Friesland. Met een divers programma, met muziek, bijzondere acts, kunst en huisgemaakte gerechten, wordt de verbinding gevierd.  Kortom, het festival ‘Voorbij de Grens’ belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden.

Meer informatie is te vinden op de website van Voorbij de Grens.

4. Bezoek een activiteit tijdens de Dag van het Wad
De Dag van het Wad (in het kader van 10 jaar Waddenzee Werelderfgoed) is op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, wordt er een grote verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. Zo openen musea hun deuren, vertellen jutters spannende verhalen, maar je kunt ook wadlopen met een gids of slapen onder de sterrenhemel!

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website Dag van het Wad.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties